Za prste polizati

Jednostavno i ukusno: Provjerite recept za pravu buzaru!

buzara
Foto: Thinstock
14.06.2014.
u 13:05

Buzara je tradicionalna, i prava morska hrana. Neizostavni obrok na godišnjem odmoru, kao i na meniju mnogih dalmatinskih restorana....

Buzara je tradicionalna i prava morska hrana. Neizostavni obrok na godišnjem odmoru, kao i na meniju mnogih dalmatinskih restorana. Buzaru obožavaju svi jer je fina, lagana i podsjeća na more. Evo kako da si uljepšate dan jednom finom buzarom.

Sastojci: crveni luk, morski plodovi, bijelo vino, rajčica, paprika, papar, sol začinsko bilje

Priprema: Popržite crveni luk na tavici. Kada omekša, dodajte morske plodove. Pirjajte uz postepeno dodavanje bijelog vina. Kada bijelo vino u potpunosti ispari, dodajte rajčicu i papriku nasjeckanu na sitne kockice. Zatim začinite paprom i soli po ukusu i dodajte miješano začinsko bilje. Sve to polako miješajte na vatri dok se ne zgusne. Možete poslužiti uz rižu ili puniti ljušture dagnji i poslužiti u obliku sitnih zalogaja.

>>Buzara u hladu pokraj crkve, u srcu Nacionalnog parka Mljet

Ključne riječi

Komentara 2

NB
Navrnuti Bracanin
17:17 14.06.2014.

Gospođo na slici nisu škampi već riječni rakovi.

JN
jadranka.nicetic
17:40 14.06.2014.

Poštovani, ovo što ste objavili nema nikakve veze sa pravom buzarom. U buzaru ne ide paprika i recept nije od buzare, a mogli ste se barem potruditi pronaći pravu sliku buzare već kad recept nema "veze s mozgom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije