Buzara je tradicionalna i prava morska hrana. Neizostavni obrok na godišnjem odmoru, kao i na meniju mnogih dalmatinskih restorana. Buzaru obožavaju svi jer je fina, lagana i podsjeća na more. Evo kako da si uljepšate dan jednom finom buzarom.
Sastojci: crveni luk, morski plodovi, bijelo vino, rajčica, paprika, papar, sol začinsko bilje
Priprema: Popržite crveni luk na tavici. Kada omekša, dodajte morske plodove. Pirjajte uz postepeno dodavanje bijelog vina. Kada bijelo vino u potpunosti ispari, dodajte rajčicu i papriku nasjeckanu na sitne kockice. Zatim začinite paprom i soli po ukusu i dodajte miješano začinsko bilje. Sve to polako miješajte na vatri dok se ne zgusne. Možete poslužiti uz rižu ili puniti ljušture dagnji i poslužiti u obliku sitnih zalogaja.
>>Buzara u hladu pokraj crkve, u srcu Nacionalnog parka Mljet
Gospođo na slici nisu škampi već riječni rakovi.