Na gastronomskom tronu postaje tijesno.
Muškim chefovima u kuhinjama stiže ženska konkurencija. Iako u prestižnim svjetskim restoranima konačnu odluku o tome što će se naći na tanjurima i dalje donose chefovi, sve je više onih u kojima glavnu riječ imaju chefice, a za globalnim trendom ne zaostaje ni Hrvatska.
Pruženu priliku kulinarske majstorice ne propuštaju, nego prihvaćaju izazove, i to od Baranje preko Međimurja i Zagorja do Istre i Dalmacije. U restoranskim kuhinjama znaju provesti i više od 12 sati na dan. Rade pod stresom, a recept za uspjeh, složne su, mogu sažeti u jednu riječ – ljubav. I to prema hrani, namirnicama i ljudima.
Takav motiv i predanost poslu doveli su ih do šefovskih pozicija, a iako moraju biti “čvrste ruke”, kažu da uspjeha ne bi bilo bez kolega kojima vjeruju i koji im svakodnevno pomažu u pripremi hrane. Sve se okreću svome kraju i autohtonim namirnicama te iz njih crpe najbolje, a u takvoj atmosferi “rađaju” se gastronomske fantazije koje neće iznevjeriti ni najzahtjevnije nepce. Neke od svojih omiljenih recepata podijelile su s čitateljima Večernjaka.
>>Ovo su recepti najboljih kuharica Hrvatske. Zasučite rukave i poližite prste!
>>'Tek sam dotaknuo prag trona na kojem su najbolji chefovi svijeta!'
>>Prvo jelo skuhao sam sa šest godina i tako naljutio mamu