Jeste li se ikad pitali kako se radi čokolada?
Zapravo je odgovor jednostavan i vjerojatno će biti teško povjerovati da su potrebna svega 3 sastojka.
U čokoladi koju kupujemo uvijek ćemo naći puno šećera, a tu je i skoro neizbježan soja lecitin, zahvaljujući kojemu čokolada ima svoju dobro poznatu strukturu.
Kod njega nije poznato da izaziva veće probleme kod ljudi koji nemaju alergije na soju, no ukoliko nije drugačije naznačeno, radi se o genetski modificiranoj soji, koju se svakako preporuča izbjegavati.
Svi glavni sastojci čokolade potječu od jedne biljke – kakaovca. To su naravno kakao maslac i kakao prah. Pri proizvodnji se prvo razdvajaju, da bi se kasnije ponovo ujedinili te time stvorili čokoladu. Kakao maslac je upravo razlog zašto se čokolada tako topi u ustima. Općenito je on i dobro poznat jer odlično hidratizira kožu.
Kako i vi možete napraviti sami slasnu i zdravu čokoladu od samo tri sastojka pročitajte na portalu Kreni zdravo.
>>Ovaj kolač od samo 3 sastojka postao je pravi hit
>>Najjednostavniji recept za domaći sladoled ikad! Samo 2 sastojka...