trud koji se isplati

Svi vole lazanje s mesom!

lazanje
Foto: Thinkstock
18.05.2014.
u 13:31

Na vruće ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte mljeveno meso, kuhanu rajčicu, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dl vode...

Lazanje sa mesom pravo su 'obiteljsko' jelo. Obožavaju ga i odrasli i djeca, a iako priprema traje neko vrijeme, nakon uloženog truda imat ćete jelo koje će svi obožavati. Isprobajte i naš recept, te uživajte!

Sastojci: 30 dag mljevenog junećeg mesa 2 glavice češnjaka žlica mljevene kadulje 2-3 glavice crvenog luka vezica peršina 2 dl bijelog vina 3 dl vode 5 dag kuhane rajčice 5 dl bešamel umaka 25 dag tijesta za lazanje ulje sol papar

Priprema: Na vruće ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte mljeveno meso, kuhanu rajčicu, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dl vode – dobro izmiješajte. Kad prokuha, smanjite temperaturu. Umak kuhajte 50-ak minuta povremeno miješajući (po potrebi dodavati vodu). Kad je umak gotov, slažite lazanje. Na dno posude stavite umak tek toliko da prekrije dno, a zatim prekrijte 1/5 bešamel umaka. Nakon toga dodajte tijesto za lazanje, i tako još dva puta. Na vrh stavite još malo umaka i dodajte bešamel. Pecite 45 minuta na temperaturi od 125 stupnjeva.

Foto: pixabay

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije