pačja prsa

Trebate ideju za nedjeljni ručak? Isprobajte ovo

pačja prsa
Foto: Thinkstock
06.04.2014.
u 08:00

Ako trebate ideju za ukusan nedjeljni ručak, s pačjim prsima i ploškama krumpira teško ćete pogriješti

SASTOJCI:  Pačja prsa, crno vino, krumpir, češnjak, vrhnje, zeleni papar, demi-glace umak, začin

PRIPREMA: Pačja prsa odvojite od kosti, a zatim ih stavite u marinadu od crnog vina i ostavite u hladnjaku 24 sata. Na grijaćoj ploči prvo pecite stranu s kožicom, otprilike deset minuta, a drugu pet minuta. Vatra ne smije biti jaka.

PLOŠKE KRUMPIRA: Krumpir nasjeckajte kao čips, ploške oblikujte kako želite (može okruglo kao na slici) i zalijte bijelim lukom i kiselim vrhnjem. Pecite četrdesetak minuta na 170 stupnjeva.

UMAK OD ZELENOG PAPRA: Osim samog papra, dodajte kiselo vrhnje, demi-glace i malo začina.

>>Bez grižnje savjesti! Pačja prsa sa šumskim voćem imaju tek 120 kcal

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije