Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIČANJE NDH

HRT: Utvrđujemo odgovornost za eventualne propuste u prijenosu Prceline propovijedi

svećenik
Foto: Screenshot: HRT
1/3
10.05.2016.
u 16:46

'U slučaju da se utvrdi da je došlo do eventualnih propusta zaposlenika ili mjerodavnih službi, poduzet će se mjere koje su u skladu s našim unutarnjim pravilnicima'

Vodstvo HRT-a reagiralo je na medijske napise da su prijenosom nedjeljne mise na HTV-u bez ograđivanja prenesene riječi gvardijana dominikanskog samostana Luke Prcele koje glorificiraju NDH te je obavijestilo da Hrvatska radiotelevizija utvrđuje sve okolnosti i odgovornosti povezane sa spomenutim slučajem.

'U slučaju da se utvrdi da je došlo do eventualnih propusta zaposlenika ili mjerodavnih službi, poduzet će se mjere koje su u skladu s našim unutarnjim pravilnicima', ističe se u HRT-ovu odgovoru Hini.

U njemu se naglašava i da Hrvatska radiotelevizija osuđuje svaki oblik govora mržnje i ograđuje se od takva govora, a stavovi i mišljenja koji se prenose u izravnim radijskim i televizijskim prijenosima ne izražavaju stavove i mišljenja Hrvatske radiotelevizije.

U odgovoru Hini, vodstvo HRT-a ističe i da dosad nije primilo nikakve zahtjeve za očitovanje povezano s ovim slučajem te da nisu dobili nikakav službeni zahtjev Vijeća za elektroničke medije (VEM) koje provodi nadzor i praćenje programskog sadržaja, ali i da dosad nisu zaprimili nikakav prigovor od političkih stranaka, međunarodnih organizacija ili veleposlanstava, predstavnika nacionalnih manjina ili udruga civilnog društva.

Ističu i kako je povjerenik za korisnike usluga HRT-a do utorka zaprimio samo sedam poruka s reakcijama gledatelja na sporni prijenos mise.

U propovijedi na misi u Splitu koju je u nedjelju izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija, Luka Prcela je rekao kako "nikako ne može oprostiti" predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović njezinu izjavu da Nezavisna Država Hrvatska nije bila nezavisna i da je bila zločinačka, a predsjednica Grabar-Kitarović mu je odgovorila na Facebook profilu da ona njemu njegovu izjavu oprašta te da se treba okrenuti budućnosti.

Luka Prcela javnosti je u Splitu poznat po tome što je za vrijeme Domovinskog rata počeo držati mise za poglavnika NDH Antu Pavelića.

Komentara 25

SF
Sv Franjo
17:55 10.05.2016.

Ovo je Hrvatska Milanoviču a ne Komunezija.

DU
Deleted user
18:22 10.05.2016.

Kad ćemo dobiti izvinjenje HTV-a za očito četnikovanje pojedinih građana pri obilježavanju svega i svačega???

DU
Deleted user
18:27 10.05.2016.

Koje neznanje TV novinara koji blebne glupost da je NDH priznalo samo dvije države i to Italija i Njemačka za ne povjerovati toj partijskoj zatucanosti po svim TV postajama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije