CRO DEMOSKOP

Bitka za Pantovčak: Pala popularnost i Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović

predsjednici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.08.2014.
u 12:10

I Josipoviću i Grabar-Kitarović pala je popularnost u odnosu na srpanj

Aktualni predsjednik Ivo Josipović još uvijek je u prednosti pred kandidatkinjom HDZ-a Kolindom Grabar-Kitarović, no oboma im je popularnost pala u odnosu na srpanj - Josipoviću za 0,8, a Grabar-Kitarović za 1,6 posto. Pokazalo je to redovito mjesečno istraživanje Promocije plus CRO Demoskop koje je objavio HRT.

Bolji rezultat u ovomjesečnom istraživanju zabilježio je jedino Milan Kujundžić, koji je na trećem mjestu s izborom od 4,8 posto.

Kad je riječ o stranačkim preferencijama, 93,6 posto glasača SDP-a podupire svog kandidata Ivu Josipovića, dok njih 5 posto daje prednost Kolindi Grabar Kitarović. Za nju bi, s druge pak strane, glasovalo 77,4 posto glasača HDZ-a. HDZ-ovi glasači podupiru Ivu Josipovića sa 15,5 posto, a Milana Kujundžića sa 2,4 posto glasova. Ivo Josipović je najpoželjniji kandidat i među biračima HSU, HNS-a, IDS-a te Oraha.

Uočava se i porast izbora ostalih kandidata, odnosno kandidata koje su sugovornici u istraživanju samoinicijativno isticali kao svoj izbor (sa srpanjskih 1,8% na ovomjesečnih 3,2%), što bi mogao biti znak traganja za nekim novim kandidatom.

>> Josipović: Što je Grabar-Kitarović napravila za Hrvatsku? Ništa

>> Kitarović: Neka Milanović počne raditi svoj posao

Komentara 82

DR
draxy
12:35 04.08.2014.

HRT nastavlja sa naručenim anketama za smirivanje panike kukurikavaca i za eventualno pridobivanje neodlučnih glasača.Zato se ne govori ni veličini uzorka ispitanih glasača niti o području na kojem je ispitivanje provedeno tako da je provjeriti vjerodostojnost ankete skoro nemoguće.A o tome da se anketa ovakvog tipa na javnoj TV neke demokratske države objavljuje svaki mjesec ne treba ni komentirati - prežalosno.

LU
Lucina
12:43 04.08.2014.

Ne bi ja bas tako rekao pola pola to je laz Kolinda uziva vise od Josipovica jeste li mu jucer u Sinju vidjeli mrznju na izrazu lica kad je Kolinda aplauz dobila!

DU
Deleted user
12:40 04.08.2014.

Ovakvi članci mi samo govore o slobodi medija, i o tome kakvu ulogu mediji imaju u svijetu, pa tako i kod nas. Ma koji Josipović, koga ste vi to anketirali? Središnjicu SDP-a i ostalih levih stranaka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije