BRANKO GRČIĆ:

'Od 28 zemalja EU 27 ih ima fond za zdravstvo izdvojen iz državne riznice'

Branko Grčić
Patrik Macek/PIXSELL
18.10.2014.
u 16:48

Želim vjerovati ministru Zmajloviću, a ako je točno sve što on kaže onda je uštedio tri milijuna kuna, rekao je Grčić

Od 28 zemalja Europske unije 27 ih ima fond za zdravstvo izdvojen iz državne riznice. Moguće je da će se to dogoditi i u Hrvatskoj. Ovih dana razgovaramo na koji način to provesti - komentirao je u Opatiji potpredsjednik Vlade Branko Grčić aktualne rasprave oko izdvajanja HZZO-a iz proračuna.

- U svakom slučaju, ako se to dogodi, čelnik tog fonda imat će veliki, teški zadatak da provede reforme i uravnoteži prihode i rashode. Idući tjedan ćemo uskladiti zadnje točke, a u tjednu iza rebalans proračuna ide u proceduru.

Potpredsjednik Grčić komentirao je i slučaj preseljenja ministarstva zaštite okoliša.

- Želim vjerovati ministru Zmajloviću, a ako je točno sve što on kaže onda je uštedio tri milijuna kuna. Takva racionalnost dobro bi došla i drugim ministarstvima. Često čujem pitanje zašto nismo u državnim prostorima. Zato, jer su derutni i u ovoj situaciji nije racionalno upuštati se u obnovu. Ali, dugoročno je to cilj - kaže Grčić.

>> Zmajlović: Selim se u manji i jeftiniji ured sa starim namještajem

>> Zaključak sastanka Lalovac - Varga: Izlazak HZZO-a dobar projekt za bolja vremena

Komentara 7

NE
neutron
17:12 18.10.2014.

Ma čuj ti njega sa svijim komentarom: "...Često čujem pitanje zašto nismo u državnim prostorima. Zato, jer su derutni i u ovoj situaciji nije racionalno upuštati se u obnovu." A u kakvim derutnim prostorijama borave bolesnici po bolnicama i radei rade lječnici i medicinske sestre. U kakvoj šugavoj odjeći rade policajci kad su na terenu, ili vojska. Po kakvim se prostorijama hrane ljudi u pučkim kuhinjama?! Da nije bahato bilo bi smješno.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
17:32 18.10.2014.

...ali navedene države imaju dugoročnu strategiju razvoja zdravstveog sustava... te sustav nadzora i kontrole trošenja javnih sredstava... a "zna se" i gdje bi trebali završiti svi koji su pronevjerili i jednu lipu javnih sredstava...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
17:35 18.10.2014.

...a ovaj neka prvo ispriča koliko je do sada javnih sredstava nenamjenski potrošio... na sobe od 1.200.000 kn, PR agencije, ured s 10 PR, vlastite udruge dužnosnika, radnica samo za koja organiziranje skijanja i druge zabave... tečajevi jezika... 2.000.000 kn za školovanja - bez kriterija i natječaja... samopromcija u dnevnoj štampi i na kiwi... vanjski odvjetnici... oblaci... sponzorstva... pokroviteljstva i dr...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije