Dugoročna prognoza

Zima nam se približava kraju, evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog proljeća

Zagreb, kiša
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
18.02.2016.
u 22:31

Ovaj vikend očekuje nas još jedno zatopljenje, a zatim oko 23. veljače zahladnjenje s kojim će ponovno pasti malo snijega

Nakon blage zime, s prvim danima veljače stiže nam promjena. Što nas sve očekuje otkrila je meterologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.

-Ako zima ne ugrize, ošine repom. Neće nas baš jako udariti, ali repom će nas ipak malo zakačiti-Mazzocco Drvar u RTL-u Danas.

Najavila je i da nas ovaj vikend očekuje još jedno zatopljenje, a zatim oko 23. veljače zahladnjenje s kojim će ponovno pasti malo snijega

-Sigurno će ga biti u gorju, a moguće je da i u nizinama još vidimo koju pahulju. Nakon toga uslijedit će prohladno i uglavnom suho vrijeme, a kraj mjeseca bit će nešto oblačniji uz veću vjerojatnost za kišu- rekla je Mazzocco Drvar i dodala da je već sad izvjesno da će biti žestokih proljetnih oluja praćenih tučom, pojačanim vjetrom i izljevima velike količine napadale kišem osobito u zapadnom dijelu Hrvatske.  

S druge strane, napominje meterologinja, na istoku i jugu zemlje očekuje se jači utjecaj tople anomalije s istoka kontinenta. To znači da se već u drugoj polovini proljeća očekuju dulji periodi s gotovo ljetnim vrućinama.  -Sve u svemu, iznadprosječna toplina se nastavlja i u sljedećoj sezoni- najavljuje Mazzocco Drvar.

>>Danas i sutra još kišovito i tmurno vrijeme, za vikend toplo i sunčano

Komentara 8

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:45 18.02.2016.

Eto, bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, uz mogućnost jake do slabe kiše, te mjestimično i malo do puno snijega, u periodima kada će biti magle, ako vidljivost bude smanjena. Na moru neverini sjevero-južnog smjera uz mogućnost okretanja na tramuntanu iz istočno-zapadnog kvadranta. Valovitost i temperatura mora, - po željama.

SA
samoborka
23:21 18.02.2016.

ma joj...niste u stanju reci kakvo ce vrijeme biti sutra, zato ne laprdajte gluposti o nekim dugorocnim prognozama.

SA
santos008
23:52 18.02.2016.

Cetri godine nije lipse vrime bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije