Žar ptica

"Diva" zagrebačkog kazališta Žar ptica gostuje u Vukovaru

Diva
arhiva VL
31.03.2011.
u 16:31

Pokazuju svu blještavost i glamur svoje slave, ali otkrivaju i onu drugu, težu i mračniju stranu glumačkog poziva. Na površinu izbijaju sve skrivene i potiskivane tajne i padaju glumačke maske

Garderoba Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Večer dodjele Nagrade hrvatskog glumišta. Jedna glumica odijeva se pred ogledalom.Ona je respektabilna umjetnica, samouvjerena žena iza koje stoji velika karijera, mnoštvo uloga i dokazan uspjeh. Ona je – Diva.

Priprema se za svečanost dodjele Nagrade koja će joj donijeti još jedno od mnogih priznanja. Nakon nekog vremena pridružuje joj se druga glumica, mlađa, neiskusnija, ali također popularna. Između njih odmah izbija sukob i sve se više i više zahuktava. Dvije žene, dvije glumice, velike umjetnice ekstremno različitih karaktera, dva nedvojbena talenta i snažna ega, sastaju se u intenzivnom spektru kompliciranih međuženskih odnosa. Kolegice i suparnice u izravnom dvoboju osciliraju u osjećajima, od istinske mržnje do vrlo sumnjive bliskosti. Pokazuju svu blještavost i glamur svoje slave, ali otkrivaju i onu drugu, težu i mračniju stranu glumačkog poziva. Na površinu izbijaju sve skrivene i potiskivane tajne i one se razotkrivaju u potpunosti. Padaju glumačke maske i dvije žene stoje jedna pred drugom ogoljene i iskrene.

Priča je to predstave Diva koju je u Žar ptici režirao Želimi Mesarić. Uloge tumače Marija Sekelez i Natalija Đorđević, koje s ovom predstavomgostuju u Vukovaru u sriejdu 6. travnja u 20 sati.

 

Ključne riječi

Komentara 1

JB
Juda ben Tudum
17:23 31.03.2011.

tu nista o holokaustu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije