PROMO

"Filmski spektakl u Zagrebu: Playbox Shorts donosi tri dana filmske čarolije"

Playbox Shorts
19.08.2024.
u 11:20

Još samo mjesec dana dijeli nas od najsvečanijeg studentskog filmskog festivala Playbox Shorts čije će se drugo izdanje održati od 19. do 21. rujna na čak pet lokacija u Zagrebu.

Samo danas možete iskoristiti posebnu ponudu kada karte za sva događanja koštaju samo 10 eura. „Na ovaj način želimo zahvaliti posjetiteljima na podršci rada mladih“ – ističu iz organizacije.

Svečano otvorenje festivala održat će se 19. rujna u kinu SC s početkom u 18:30 sati gdje će posjetitelje dočekati crveni tepih i piće dobrodošlice uz popratni glazbeni sadržaj.

Službeni dio programa sastoji se od premijera dvaju kratkometražnih igranih filmova „Funcut“ i „Mak“ te prve epizode serije „Brod u boci“.

Na festivalu se očekuje velik broj poznatih lica, a svoj su dolazak već potvrdili: Arija Rizvić, Sandra Lončarić, Vid Ćosić, Slavica Knežević, Petra Kurtela, Dora Dimić Rakar, Enio Meštrović, Goran Grgić, Nataša Dangubić, Jadranka Đokić, Ana-Marija Percaić, Domagoj Mrkonjić, Anđela Fržop, Janko Popović Volarić, Dubravka Ostojić, Lana Barić, Roko Sikavica, Ivor Šiber, Lucija Alfier, Franko Jakovčević i mnogi drugi.

Također su svoj dolazak potvrdile i dvije regionalne zvijezde MAX serije „Znam kako dišeš“, Lazar Dragojević i Dino Bajrović koji će na svečanom otvorenju primiti posebno priznanje za doprinos mladoj filmskoj sceni.

Nakon projekcija, organizatori su najavili i veliki koncert u Tvornici kulture gdje će prvu noć festivala nastupati članovi četvrte sezone glazbenog show-a The Voice Hrvatska: Luka Novokmet, Jakov Peruško Rihtar, Sergej Božić, Duška Brčić-Šušak, Natali Radovčić i Fran Uccellini.

Druga dva dana festivala donose 15 kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta koji će se prikazati u Kaptol Boutique Cinestar Cinemas. Prije projekcije filmova u prostorijama Wespa Spaces održat će se jutarnji program „Brunch Talk With The Stars“ tijekom kojeg će zvijezde serije „Znam kako dišeš“ podijeliti svoje iskustvo snimanja za tako veliku produkciju.

Osim toga Hrvatska turistička zajednica održat će i panel o snimanju velikih produkcija na području Lijepe naše. Na samom kraju drugog dana festivala u Tvornici će nastupati Daleka obala, a svečana ceremonija zatvaranja festivala i dodjele nagrade, ali i zatvaranja ljetne sezone, održat će se 21. rujna uz summer house hitove na otvorenome.

Cijeli program festivala dostupan je na www.playboxshorts.com.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije