zadnji dan

Forest Swords i Ben Frost za kraj ovogodišnjeg Žednog uha

Žedno uho
Foto: ''
24.05.2014.
u 15:07

Publiku će na kraju rasplesati Živa Muzika, relativno mlada skupina koncertnih i party promotora i DJ-a koji stoje i iza istoimene tjedne emisije na Radio Studentu

Petnaesto izdanje festivala Žedno uho privodi se kraju i ostali su nam još samo posljednji, ali ništa manje uzbudljivi izvođači od onih u čijim smo nastupima uživali posljednjih dana.

Prvi će nastupiti Ben Frost iz Australije koji će promovirati novi album 'AURORA'. Kombinacijom militantne elektronike, izražene melodioznosti i potresne buke, Frost je postao jedan od umjetnika čije zvučne kulise pomjeraju granice.

Nakon njega dolazi nam Matthew Barnes, engleski producent elektronske glazbe poznatiji kao FOREST SWORDS.

>>Transcendentalni Wovenhand i berlinska electro veteranka Gudrun Gut na Žednom uhu

Vizionarskim pristupom pri komponiranju nekonvencionalnih sampleova, kolažiranju unutarnjih osjećaja pretočenih u tople mistične zvukove Forest Swords uspjeva oživjeti, dati dušu sintetičkom zvuku elektronskih instrumenata/mašina, s čime za svega tri godine okuplja veliki broj obožavatelja na elektronskoj sceni, ali isto tako i općenito na nezavisnoj glazbenoj sceni.

Forest Swords uspješno spaja zvuk najboljih dana bristolskog trip hopa, izvornog duba s karakterističnom atmosferom gitarističkih pejzaža Ennio Morriconea i Syd Baretta. Rezultat je gotovo akustičnog senzibiliteta, organska elektronska glazba koja će svakog slušatelja vrlo lako uvući u mističan, uzbudljiv svijet nadarenog Matthew Barnesa – Forest Swords. Hvaljeni debi album Engraving objavio je 2013. godine, a mnogi su ga proglasili elektronskim modernim remek djelom.

Publiku će na kraju rasplesati Živa Muzika, relativno mlada skupina koncertnih i party promotora i DJ-a koji stoje i iza istoimene tjedne emisije na Radio Studentu, posvećene aktualnim zvukovima undeground i pop glazbe. Njihovi setovi i eventi pokrivaju različite glazbene žanrove i scene, od eksperimentalne glazbe, elektronike i synth-popa sve do r&b-ja i hip-hopa, privlačeći jednako tako raznoliku publiku. Za ovu priliku pripremaju psihodelično-plesnu poslasticu mističnih zvukova iz eksperimentalnijih područja elektronske glazbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije