Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncertna direkcija

I palača Dverce konačno postaje javni koncertni prostor

Dubravku Šeparović Mušović
arhiva VL
24.05.2012.
u 17:13

Nosivi ciklus sezone onaj je Zlatka Madžara koji će u Hrvatskom glazbenom zavodu ugostiti ponajbolje hrvatske vokalne umjetnike i to Tomislava Mužeka, Luciana Batinića, Krešimira Stražanca, Dubravku Šeparović Mušović...

Čak pet novih ciklusa za novu sezonu najavila je zagrebačka Koncertna direkcija, među kojima posebnu pozornost privlači onaj u palači Dverce koja je do sada služila uglavnom u reprezentativne svrhe. U toj je palači, u kojoj Zagreb ugošćava goste i u koju predsjednik Republike zove strane državnike nakon inauguracije, zamišljen ciklus od sedam koncerata. No, nosivi ciklus sezone onaj je Zlatka Madžara koji će u Hrvatskom glazbenom zavodu ugostiti ponajbolje hrvatske vokalne umjetnike i to Tomislava Mužeka, Luciana Batinića, Martinu Zadro, Evelin Novak, Krešimira Stražanca i Dubravku Šeparović Mušović koji nastupaju uz vrhunske pijaniste, među ostalim i Đorda Stanettija. Tu su i komorni ciklus iz muzeja Mimara, sakralni koncerti u sv. Katarini te ciklus Da camera iz HGZ-a u okviru kojeg će se skrasiti i veći dio propulzivnog festivala Diapason.

– Ove godine nema Svijeta glazbe, ali od njega nismo odustali – rekla je voditeljica programa Neda Janković. Protiv gašenja tog ciklusa koji je u Lisinskom ugošćavao velike svjetske orkestre i soliste protestirao je i Zlatko Madžar, istaknuvši da se nada da će Koncertna direkcija ipak opstati. Predsjednik Upravnog vijeća direkcije Dubravko Majnarić istaknuo je da se posljednjih godina ta kuća s tradicijom od osamdeset godina više bavila sporednim djelatnostima te bila gradski servis za sljemensku Kraljicu, doček Nove godine i maturante. – Sada je napravljen preokret. Vraćamo se starim postulatima i glazbi – istaknuo je Majnarić.

Ključne riječi

Komentara 2

HO
holsten27
08:28 25.05.2012.

sta znaci rec dverce

AG
Agramer198
15:58 25.05.2012.

Što znači \"šta\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije