Premijera "Judite"

Kulisa Marjana jamstvo je uspjeha

storyeditor/2024-07-17/PXL_160724_117602294.jpg
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/10
18.07.2024.
u 11:29

Dvije dramske premijere planirane su za Splitsko ljeto, a prva je Marulićeva "Judita" na arhaičnom hrvatskom jeziku

Na padinama Marjana pokraj crkvice sv. Jere izvedena je Marulićeva "Judita", prva od dvije dramske premijere 70. Splitskog ljeta. Odluka autorskog tima da se predstava odigra u tom čarobnom ambijentu crkvice, špilje, hridi i zelenila jamstvo je uspjeha. Jer, gledatelji, a zbog ograničenog prostora samo ih je četrdesetak imalo privilegij biti na premijeri, već su samim dolaskom na takvu lokaciju fascinirani i oduševljeni.

Glumica Katarina Romac utjelovila je biblijsku heroinu Juditu, koja svojom hrabrošću spašava rodnu Betuliju koju opsjeda neprijateljska vojska. Lijepoj splitskoj glumici treba odati priznanje za ogroman trud i napor koji je morala uložiti da nauči doslovno gomilu teksta, i to ne na živom, već arhaičnom hrvatskom. Može se pretpostaviti da mnogi nisu u cijelosti mogli razumjeti taj jezik.

storyeditor/2024-07-17/PXL_160724_117602294.jpg
1/8

Ipak, za dojmljiviju ulogu Katarini Romac nedostajalo je strasti i senzualnosti. Kao da je "zakopčana", a sigurni smo da uz ljepotu nosi pregršt emocija koje treba iznijeti publici. Uvelike joj je pomogao partner u predstavi, maestralni violončelist Stanislav Kovačić, čija živa glazba prati dramsku radnju "Judite".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije