London

Kustos koji briše granice između arhitekture i lijepe umjetnosti

MDF12150.1
AFP
02.06.2012.
u 10:35

"Od krajolika 
do portreta" 
dvanaestmetarska je instalacija arhitekta C. Wilkinsona napravljena je kao postolje od spiralno postavljenih okvira u dvorištu Royal Academy of Arts

Instalacija “Od krajolika do portreta” arhitekta Christophera Wilkinsona odlična je najava 244. ljetne izložbe, poznate kao najveće izložbe suvremene umjetnosti na otvorenom koja se publici predstavlja od 4. lipnja u londonskom Royal Academy of Arts.

Tradicionalno prikazuje radove renomiranih umjetnika kao i onih čije vrijeme dolazi, iz svih medija – slikarstva, kiparstva, fotografije, printa, arhitekture i filma. Radovi se izlažu i u Wohl Central Hallu, galeriji koja ove godine odaje počast Matisseovu Crvenom studiju. O Galeriji III, najvećem prostoru unutar Burlington Housea, brigu vodi kustos Tesss Jaray koji je za ovogodišnju manifestaciju izabrao slike manjih formata pokazavši da radovi skromnijeg raspona mogu biti jednako snažni, možda i jači od velikih djela. Chris Wilkinson i Eva Jiricna kustosi su arhitektonske galerije – koncept njihove ideje je bio zamagliti granice između arhitekture i lijepih umjetnosti. Publika može vidjeti i videosobu posvećenu radu internacionalno poznate filmašice Jayne Parker, ali i Galeriji koja izlaže škotske i irske umjetnike o kojima se brine Barbara Rae.

Ostali umjetnici koji izlažu ove godine članovi su Kraljevske akademije Michael Craig-Martin, Michael Landy, Tracey Emin, Ken Howard, Anselm Kiefer Hon te Raqib Shaw, Calum Innes and Keith Coventry. Izložba traje do 12. kolovoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije