Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mjuzikl 'Lak za kosu' trijumfirao na dodjeli kazališnih nagrada Olivier u Londonu

Zvijezde mjuzikla Lak za kosu Leanne Jones, Michael Ball i Tracie Bennett s nagradama Olivier
import
10.03.2008.
u 11:13

Mjuzikl "Lak za kosu" trijumfirao je na dodjeli kazališnih nagrada Olivier u Londonu. Hit-predstava koja oduševljava publiku na West Endu osvojila je četiri nagrade.

Priča o Baltimoreu 1960-tih i tinejdžerima koji su postali zvijezde na lokalnom natjecanju u plesu, usput izbrisavši granice između crnaca i bijelaca predvođenih energičnom debeljucom Tracy Turnblad, nagrađena je za najbolji novi mjuzikl, najbolju glavnu mušku (Michael Ball) i žensku ulogu (Leanne Jones) te najbolju žensku sporednu ulogu (Tracie Bennett).

Kristin Scott Thomas osvojila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u dramskoj predstavi "Galeb", dok je najbolji glumac u drami Chiwetel Ejiofor koji je maestralno odglumio Shakespearova "Othella" u istoimenoj predstavi koja je nagrađena i za najbolju režiju.

Posebnu nagradu za doprinos kazališnoj umjetnosti dobio je Andrew Lloyd Webber. Dodjela nagrada održana je u Grosvenor Houseu, a domaćin je bio glumac Richard E. Grant.

Među ostalima, na svečanoj su dodjeli nastupali ansambli predstava "Parade", "Guslač na krovu" te "Lak za kosu". Vrhunac večeri bio je nastup zvijezda mjuzikala "Evita" i "Moje pjesme, moji snovi" u čast Andrewa Llyoda Webbera.

(M.Mik.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije