Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

"Najbolje godine" Duška Valentića po motivima Đuke Begovića

Duško Valentić
arhiva VL
13.01.2011.
u 10:12

Kada je kao mlad glumac Duško Valentić rekao Fabijanu Šovagoviću da bi volio jednog dana igrati Đuku Begovića, Šova mu je odgovorio da još nema dosta birtije u sebi. Duško kaže da je sada stiglo vrijeme za njegovog Đuku!

- Kad sam još kao mlad glumac Šovi rekao da bih jednom volio igrati Đuku, kazao mi je: "Ne žuri, nemaš još dost' birtije u sebi". Otada je prošlo podosta godina, dosta se toga promijenilo, a vrijeme se pobrinulo da mi, uz ostalo, priskrbi i iskustvo o kojem je Šova tada govorio. Stoga mi se činilo da za tu birtiju, barem na ovim našim, zapadnoj civilizaciji do kraja još "nepokorenim" prostorima, i danas ima malo mjesta. I da ima mjesta za Đuku čije sam spore slavonske akcente učio kao dijete kod bake za ljetnih i zimskih praznika. I da ima mjesta za sve one koji Đuku razumiju, bez obzira jesu li iz ravnice ili s toplog juga. Ma koliko on lud i rastrzan bio!

Ovo je zapisao popularni glumac Duško Valentić pred svoju predstavu "Najbolje godine" koju će izvesti u petak, 14. siječnja, u zagrebačkom Histrionskom domu. „Najbolje godine“ po motivima „Đuke Begovića“ Ivana Kozarca je kazališna predstava i obvezna lektira o slavonskoj duši za koju se glavni junak Đuka Begović pita kako je uhvatiti i ubiti kad je neuhvatljiva.

Predstava je svojevrsni kabare koji korespondira s današnjom Slavonijom i njezinim aktualnostima, a začinjena je pjesmama Miroslava Škore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije