prijave otvorene

Natječaj za mlade kreativce: Stvaranje okolišno i društveno održivih projekata

Petar Vučetić
10.05.2023.
u 16:50

Natječaj "Printanje zelene budućnosti kreativnih industrija" otvoren je do 26. lipnja, a radovi će biti predstavljeni na izložbi "Ozelenjavanje zelenih industrija"

Sveučilište VERN' i fakulteti Sveučilišta u Zagrebu, Studiji dizajna Arhitektonskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti , organiziraju zajednički natječaj "Printanje zelene budućnosti kreativnih industrija". Cilj je potaknuti studente, mlade kreativce na stvaranje društveno i okolišno održivih projekata u segmentu upcyclinga, downcyclinga i recyclinga.

Natječaj je otvoren do 26. lipnja, a prijaviti se mogu studenti svih struka koje spadaju u kreativne industrije, mladi stručnjaci iz istoga područja kao i dizajneri, do 30 godina starosti. Radovi će biti predstavljeni na izložbi "Ozelenjavanje zelenih industrija", koja će se održati u okviru međunarodne znanstvene konferencije "Creative Future Insights – Creativity 360°" 14. i 15. rujna ove godine u Zagrebu.

Fokus konferencije je stvoriti poticaj za suvremena interdisciplinarna istraživanja koje se bave različitim dijelovima kreativnih industrija, trendovima te doprinosima u društvu, kulturi i gospodarstvu. Na razini politika Europske unije, kreativne i kulturne industrije jedan su od glavnih pokretača društvene i teritorijalne kohezije, kreativnosti i inovacija. U posljednjih dvadesetak godina kreativna industrija u EU raste pa je sve veći naglasak na njihovoj važnosti.

Službeni je jezik konferencije engleski pa bi svi radovi i prezentacije trebali biti na tom jeziku. Autor najboljega rada bit će nagrađen 3D printerom. Više informacija o samoj konferenciji i natječaju moguće je pronaći na njihovoj internetskoj stranici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije