Tonči Bilić

Novi intendant HNK Split apelira na smirivanje tenzija

Tonči Bilić
arhiva VL
03.12.2012.
u 15:26

Primopredaja je protekla u znaku pitanja o brojnim "skandalima" u splitskom teatru, poglavito najnovijem vezanom za Ivicu Čikeša koji bi trebao biti šef Opere i u Bilićevu četverogodišnjem mandatu

Maestro Tonči Bilić preuzeo je danas dužnost intendanta HNK Split u kojem ga je dočekao dogradonačelnik Jure Šundov. Tiskovna konferencija na koju su novinari pozvani samo pola sata ranije protekla je u znaku pitanja o brojnim "skandalima" u splitskom teatru, poglavito najnovijem vezanom za Ivicu Čikeša koji bi trebao biti šef Opere i u Bilićevu četverogodišnjem mandatu. Proteklog  vikenda Čikeš je alkoholiziran izazvao incident u kazališnom kafiću, navodno prijetio djelatniku teatra i prenoćio u zatvoru. 

– Treba službeno utvrditi činjenično stanje, vidjeti što se događalo proteklog vikenda u kafiću Galerija. U HNK imamo problem međuljudskih odnosa. Apeliram da se tenzije smire, da se problemi zadrže unutar kuće, apeliram na normalno ponašanje. Za sada imamo sindrom razgovora rekla-kazala – izjavio je maestro Bilić. Naglašava da kandidatima  za voditelje Opere, Baleta i Drame, Ivici Čikešu, Dinku Bogdaniću i Jasenu Boki, "zeleno svjetlo" mora dati Kazališno vijeće.

– Nemam svoje ljude. Ne postoji optužujuća presuda za Bogdanića. Što se Čikeša tiče, utvrdit će se što se događalo. Sve što znam, znam iz medija. No i o meni se pisalo. Čikeš momentalno nije na tapetu – rekao je intendant Tonči Bilić koji zapravo nije ni potvrdio ni odbacio najavu da će Čikeš biti na čelu splitske Opere. To će se znati za petnaestak dana.

Očito je da Bilića prati splet niza neželjenih okolnosti, a dogradonačelnik Šundov izrazio je uvjerenje će novi intendant kojeg će Grad svekoliko podupirati uskoro svoju zagrebačku adresu zamijeniti splitskom. No repertoar novog intendanta i njegovih prvih suradnika vidjet ćemo tek na Splitskom ljetu. Uz ovakve "skandale" o repertoaru splitskih kazalištaraca gotovo nitko i ne razgovara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije