Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika

Osmero virtuoza natječe se za nastup u finalu u Kölnu

eurovizija 2014
Foto: bp/VLM
17.02.2014.
u 15:24

Hrvatsko finale održat će se 6. ožujka kada će mladi virtuozi nastupiti uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Alana Bjelinskog

Pijanist Roland Grlica, harmonikašica Martina Jembrešak, kontrabasist Igor Šajatović, violončelist Vid Veljak, gitarist Lovro Peretić, violinist Martin Krpan, klarinetist Sebastijan Sarapa te violinistica Sara Domjanić nastupit će 6. ožujka u zagrebačkom Hypo centru uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Alana Bjelinskog pred publikom i žirijem koji će među njima odabrati glazbenika koji će predstavljati Hrvatsku na 17. eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika krajem svibnja u Kölnu.

Ovih osmero glazbenika odabrani su između njih četrnaestero koji su jučer pristupili audiciji koja je održana u Studiju Bajsić HRT-a na Prisavlju. Svaki kandidat predstavio se petminutnim ulomkom iz nekog koncertantnog djela za svoj instrument pošto pobjednika čeka isti takav nastup i u finalu koji će se 31. svibnja održati u  Kölnu, na pozornici koja će biti podignuta na trgu ispred gradske vijećnice. Naime, prema novim propozicijama natjecanja svi glazbenici koji dođu u europsku završnicu, osim nešto većeg programa koji će svirati pred žirijem, nastupit će i na završnom koncertu nakon kojeg će biti izabran pobjednik.

Svih osmero mladih glazbenika, u dobi između 16 i 19 godina, već su sudjelovali i osvajali nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a koncert 6. ožujka u organizaciji HRT-a, uz izravan prijenos na Drugom programu HTV-a, bit će atraktivna revija mladih talenata i raznovrsnih briljantnih ulomaka koncertantne glazbene literature.

Za slučaj spriječenosti bilo kojeg od izabranih kandidata, žiri je kao rezervu izabrao violinisticu Carolinu Blašković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije