festival filma

Pobjednik film iz Švedske, a nagrađeni i hrvatski autori

Festival, Požega
Duško Mirković/Pixsell
26.05.2012.
u 15:15

Film našeg autora Zvonimira Rumboldta \"Moram se koncentrirati\" osvojio je srebrnu plaketu

Grand prix jubilarnog 20. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova festivala dobio je film Musigalen(Mad music) autora Nikolasa Anderssona iz Švedske, zlatnu plaketu Travelling autora Wan King Fai(Kina), srebrnu film \"Moram se koncentrirati\" našeg autora Zvonimira Rumboldta, a proglašen je i najboljim hrvatskim filmom, dok je brončana plaketa pripala hrvatskom filmašu Krešimiru Kveštaku za film Darovi sunca.

Publika u dvorani Gradskog kazališta Požega svojim glasovima najboljim je proglasila film \"Hoću bracu!\" hrvatskog autora Tomislava Starčevića. Nagrada UNICE,  Svjetskog saveza neprofesionalnog filma pripala je filmu \"Sexuual delusion\" autora Wen Fang Zhonga sa Tajvana.

Na ovogodišnjem festivalu kojega je organizirala GFR Film video udruga iz Požege i Hrvatski filmski savez prikazano je 60 filnmova iz 45 zemalja, na natječaj ih je pistiglo 313, a otvorio ga je gradonačelniok Požege Zdravko Ronko.

– U dva desetljeća festivala prikazano je pet tisuća filmova iz 67 zemalja – rekao je o jubileju inicijator priredbe Željkio Balog, predsjedenik GFR Film video udruge Požega dodajući da je na prvom festivalu prikazano skromnih 18 uradaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije