Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNI FESTIVAL

Počinje prvi Terraneo bez Mate Škugora: Može li biti uspješniji?

'08.08.2012.,Sibenik - Na Terraneo festivalu nastupila grupa Djecaci. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL'
Foto: 'Dusko Jaramaz/PIXSELL'
1/3
06.08.2013.
u 17:24

U ovogodišnjem programu vidljiv je zaokret prema mainstreamu, što se ne sviđa dijelu starih poklonika festivala

Kraj Šibenika sutra počinje Terraneo, treći festival elektroničke i rock glazbe, i prvi na kojem sa svojom ekipom ne radi glazbeni selektor i jedan od osnivača Mate Škugor.

Otvoren pa zatvoren

Podsjetimo, Škugor je zimus objavio da odlazi s festivala kako bi se posvetio svojem, u međuvremenu zatvorenom klubu Žedno uho u prostoru Klovićevih dvora u Zagrebu. Neslužbeno se tada moglo čuti da je na promjeni inzistirao novi, strani vlasnik festivala, koji je na Škugorovo mjesto doveo ljude nešto prijemčivijeg glazbenog ukusa.

Promjena u uređivačkoj politici odmah je postala vidljiva u programu festivala: šmekerske bendove koji još uvijek grabe prema kreativnim vrhuncima zamijenili su provjereni, masama poznati izvođači poput Prodigyja, haedlinera nezamislivog u prvim izdanjima festivala.

Čekamo rezultate

Publika navikla na glazbeni ukus Mate Škugora, koji je među prvima u svijetu otkrio The National, te čiji je glazbeni ukus u kombinaciji s promotorskom strasti oblikovao i preferencije domaće vojske poklonika indie glazbe, od prvih je medijskih objava rogoborila protiv novog koncepta Terranea.

Ipak, danas od jutra dana na ulazu u još uvijek zatvorenu festivalsku zonu čekale su  grupe posjetitelja kojima generički programi nalik na INmusic ili susjedni Exit očito sasvim dobro odgovaraju. Oni će ovih dana plesati uz Prodigy, Wu-Tang Clan, Dubfire, Mambo Kurta i druge headlinere \"novog\" Terranea.

Može li ovakav pomak prema mainstreamu privući još više publike na hvaljeni šibenski festival znat ćemo do kraja tjedna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije