"stardust"

Pogledajte ekskulzivni insert iz novog filma o Davidu Bowieju

Foto: IMDb
16.04.2020.
u 13:44

Uskoro će svoju premijeru imati film "Stardust" o 24-godišnjem Davidu Bowieju i njegovoj transformaciji u slavni alter-ego Ziggy Stardust.

Film "Stardust" redatelja Gabriela Rangea, trebao je svoju premijeru doživjeti na Tribeca Film Festivalu ovog tjedna, no on je, naravno, odgođen. Zbog toga su producenti i redatelj odlučili prikazati ga online, a točan datum premijere još se čeka. 

Radnja filma smještena je u 1971. godinu, a prati 24-godišnjeg Davida Bowieja na njegovom neslavnom putu u SAD, koji ga je inspirirao na stvaranje svog slavnog alter-ega Ziggyja Stardusta. 

- Odlučio sam napraviti film o tome što je to što nagoni nekoga da postane umjetnik, što ih tjera da stvaraju. Taj netko je u ovom filmu David Bowie, osoba o kojoj razmišljamo gotovo isključivo kao o zvijezdi ili nekom od njegovih alter-ega poput Ziggyja Stardusta, Aladdina Zanea... On je netko koga sam u životu vidio samo s velike udaljenosti, iza maske, kao kakvo božansko, izvanzemaljsko biće. Čak i kada je umro, to je djelovalo gotovo koreografirano, a on se nikada nije doimao poput običnog čovjeka - rekao je redatelj Gabriel Range. 

Davida Bowieja u filmu glumi glazbenik Johnny Flynn, a zanimljivo je da u cijelom filmu nema nijedne Bowiejeve pjesme.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije