U KINIMA

Previše zašećerena indijska kuhinja

Indijski začin na francuski način
04.09.2014.
u 12:17

Prenatrpan životnim lekcijama i najbanalnijim karakterizacijama, film se pod svaku cijenu želi svidjeti publici, a to će kod manje zahtjevnijih gledatelja vjerojatno i postići.

Indijska kuhinja poznata je po raznoraznim začinima i dodacima, ali šećer svakako nije jedna od njih. Isto vrijedi i za francusku kuhinju. A upravo je taj sastojak najzastupljeniji u previše sladunjavom filmu “Indijski začin na francuski način” koji se od ovoga vikenda počinje prikazivati u hrvatskim kinima.

Nakon “Čokolade” (2000.), neopravdano razvikani Lasse Hallström ponovno se pozabavio gurmanskim poslasticama, a ovaj mu je put sofisticiranost izgleda hrane bila važnija od suptilnosti pripovjedačkog stila: “Indijski začin” je romantična komedija/drama o dva suprotstavljena kulinarska i kulturološka svijeta, a sukob započinje kada novopridošla indijska obitelj otvori u francuskom mjestašcu restoran preko puta uglednog restorana s Michelinovom zvjezdicom koji vodi kruta vlasnica (Helen Mirren).

Prenatrpan životnim lekcijama i najbanalnijim karakterizacijama, film se pod svaku cijenu želi svidjeti publici, a to će kod manje zahtjevnijih gledatelja vjerojatno i postići. Ostalima će tek eventualno otvoriti apetit.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije