Filmovi K. Papića

Ružičkina kuća počinje prikazivati najbolje hrvatske dokumentarce

\"Mala seoska priredba\"
arhiva VL
30.05.2011.
u 11:04

"Nek se čuje i naš glas" iz 1971. godine duhovita je priča o pošasti ilegalnih radiostanica u kućnoj radinosti po Hrvatskom zagorju i Podravini, a "Mala seoska priredba" iz 1972. o priredbi s programom pop-glazbe i izborom za miss

Popularni ciklus Petak u Ružički, 3. lipnja, počinje prikazivati vrhove hrvatskog kratkog dokumentarca. Prvi je na programu Krsto Papić, ugledni hrvatski redatelj, autor igranih filmova "Lisice", "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", "Izbavitelj", "Tajna Nikole Tesle", "Priča iz Hrvatske", "Kad mrtvi zapjevaju"… ali i slavni dokumentarist.

Vukovarci će u ovom ciklusu vidjeti pet Papićevih kratkih dokumentaraca iz arhiva Zagreb filma, u ukupnom trajanju 77 minuta. Na programu su " Hallo, München" iz 1968. priča o Dalmatinskoj zagori u koju gastarbajteri povratnici unose automobile, radioprijemnike i ostale novosti koje mijenjaju život. Slijedi "Kad te moja čakija ubode" iz 1969. u kojem ubojice, svjedoci i rodbina žrtava govore o svijetu u kojem se čakija poteže tako lako. "Nek se čuje i naš glas" iz 1971. godine je duhovita priča o pošasti ilegalnih radiostanica u kućnoj radinosti po Hrvatskom zagorju i Podravini, a "Mala seoska priredba" iz 1972. o priredbi s programom pop-glazbe i izborom za miss. Ciklus završava dokumentarcem "Specijalni vlakovi" iz 1972. godine, filmom koji je dojmljiv prikaz odlaska naših ljudi na rad u inozemstvo, od liječničkog pregleda u Zagrebu do prozivanja po brojevima u Njemačkoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije