Prijedlog vijeća

Senka Bulić ravnateljica šibenskog HNK od 1. siječnja?

Senka Bulić
Pixsell
14.12.2010.
u 13:45

Donedavna ravnateljica Scene Gorica u Velikoj Gorici predložena je na mjesto dugogodišnjeg ravnatelja Dragana Zlatovića.

ŠIBENIK - Senka Bulić mogla bi od 1. siječnja 2011. godine biti nova v. d. ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, ako takav prijedlog prihvati Gradsko vijeće Grada Šibenika.

Naime, Kazališno vijeće šibenskog HNK na današnjoj sjednici prihvatilo je otkaz ugovora o radu dosadašnjeg ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta Dragana Zlatovića te predložilo Gradskom vijeću imenovanje Senke Bulić v.d. ravnateljicom, kako su izvijestili.

Kazališno vijeće mogući angažman Senke Bulić potkrijepilo je navodima iz njene profesionalne biografije: prvi angažman bio je u HNK Split, a potom radi s redateljima kao što su Vito Taufer, Janusz Kica, Jean Michel Bruyere, Paolo Magelli, Damir Zlatar Frey, Ivica Buljan, Georgij Paro, Ivica Kunčević, Eduard Miler na kazališnim pozornicama Hrvatske i Slovenije.

Napominju i kako je glumila u filmovima Cijena života, Pont Neuf, Kako je počeo rat na mom otoku, režirala kazališne predstave Mali princ, Evasion, Splendid`s, Zločin na Kozjem otoku te je sa svojim i predstavama Ivice Buljana gostovala na međunarodnim kazališnim festivalima.

Podsjetimo, Senka Bulić donedavno je ravnala inače vrlo cijenjenim teatrom Scena Gorica u Velikoj Gorici, no s tog je mjesta smijenjena (ili joj je istekao mandat, kako je objašnjavano), što je pak izazvalo nezadovoljstvo dijela javnosti i djelatnika u kulturi.

Komentara 7

TR
traper
17:35 14.12.2010.

Ako crveni toliko plaču za tom \"kulturnom djelatnicom\" zašto ju ne namjeste na Brijune da sa Šerbedžijom i Stazićem veličaju Yu \"pozorište\" do posljednjeg daha uz pristupačnu cijenu pansiona od 8 kuna, što iznosi 3 soma godišnje....pa za to ne može preveliti tjedan dana u V. Gorici ili ZG-u.

DU
Deleted user
20:09 14.12.2010.

Proradila je \"\"crvena linija\" : Ante Zupanovic - Tonino Picula.

JE
Jedina
14:45 14.12.2010.

Kako je gospođa Bulić u Velikoj Gorici dobro radila može se pročitati na jednom goričkom portalu (mojagorica.com). \"Senka Bulić je za samo jednu predstavu potrošila 700 tisuća kuna. Prije nje je POU unajmljivao najbolje hrvatske predstave, najboljih kazališnih kuća i družina. U jednoj godini bi obično igrano deset predstava za odrasle i dvadesetak predstava za djecu. Cijena predstava; dječjih od 3 do 5 tisuća, a za ostalu publiku od 10 do 30 tisuća kuna. Većina predstava je bilo profitabilna. Samo za jednu predstavu Senka Bulić je potrošila koliko POU za sve predstave u dvije ili tri godine! U jednoj godini Senka Bulić je na ime autorskih honorara za kazalište i druge djelatnosti isplatila oko 1,2 milijuna kuna, a za plaće svih 40 zaposlenika POU godišnje izdvaja 2,4 milijuna kuna. U vrijeme Senke Bulić, kao odgovorne osobe, izdavan je kulturni vodič Kaj ima u 20 tisuća primjeraka (Grad ima oko 12 tisuća domaćinstava) u kojem se, protivno zakonu, duže vremensko razdoblje otvoreno reklamirao alkohol i alkoholni partiji velikogoričkih kafića. Neoprostivo je da je Klub 100, diskoteka u potpunom vlasništvu POU, za maloljetnike organizirala party Cuga je tuga, kao dio gradske kampanje suzbijanja konzumiranja alkohola od strane maloljetnika, da bi nekoliko sati kasnije, u istom prostoru, za istu i drugu publiku, organizirala party uz alkoholno piće dobrodošlice. „Prva medica je free“, a ostale su cijelu noć „samo 5 kuna“. Koliko mi je poznato, alkoholna pića se ne smiju ni reklamirati ni besplatno dijeliti ni maloljetnicima prodavati\". A. Božić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije