Razrješen dužnosti

Siriščević za Večernji o smjeni: To više govori o Tomaševiću nego o meni!

Dražen Siriščević
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
28.02.2023.
u 15:25

Na današnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je ono što se dugo predosjećalo: sa čela Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski smijenjen je njen dugogodišnji ravnatelj Dražen Siriščević.

- Odluka gradonačelnika o mojem razrješenju s mjesta ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i cijeli postupak koji se vodio do te odluke više govori o njemu i njima nego o meni, mojemu radu i poslovanju. Nitko nikada neće moći izbrisati, sakriti ili zatajiti postignute rezultate i još jednom koristim priliku zahvaliti svima koji su mi pomogli do uspješnih rezultata doći. Izvrsnost je bila i ostat će naša liga. Manipulacije i obmane, nikada! - rekao je Dražen Siriščević za Večernji list.

Mjesecima se govorilo o mogućoj smjeni dugogodišnjeg ravnatelja Koncertne dvorane Lisinski kojem je Upravno vijeće te ustanove prošloga tjedna i formalno izglasalo nepovjerenje. Nakon 14 godina upravljanja dvoranom, kao glavni grijeh Vijeće ističe njegovo ignoriranje procedura kako u podnošenju izvještaja tako i u procesu građevinskih preinaka na dvorani, pa i u podjeli besplatnih karata za koncerte. Konačnu presudu danas je na novinskoj konferenciji izrekao gradonačelnik Tomašević.

– Primio sam prijedlog Upravnog vijeća Lisinskog da se Dražen Siriščević razriješi dužnosti. Proučio sam prijedlog UV-a koji je donesen bez protivljenja ijednog člana, razmotrio sam i pismeno očitovanje ravnatelja Siriščevića na optužbe koje je navelo Upravno vijeće i donio sam odluku o razrješenju ravnatelja. Upravno vijeće sastoji se od dvoje predstavnika zaposlenika, a troje ih bira Gradska skupština. Od tih troje jedan je predstavnik opozicije. Nitko od njih nije glasao protiv smjene ravnatelja Siriščevića, jedna osoba bila je suzdržana. To govori o tome da su odnosi narušeni i da otežavaju funkcioniranje ustanove – rekao je gradonačelnik.

Dražen Siriščević u intervjuu za Večernji list porekao je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, a dotaknuo se i ovih dana često spominjanog koncerta Placida Dominga, koji je završio u minusu od čak 1,1 milijuna kuna.

– Da, ostvaren je financijski gubitak, ali dobitak za hrvatske umjetnike koji su dijelili pozornicu s glazbenom legendom i za publiku je neizmjereno veći. Prošlu godinu dvorana Lisinski je završila s 3,8 milijuna kuna ili pola milijuna eura dobiti. Možda nam skromnost nije vrlina, ali rad jest. Puni smo kao brod. I zahvaljujem od srca svima koji su u tome procesu sudjelovali i stvorili ovu financijsku raskoš, ali i programsku – zaključio je netom prije smjene nepokolebljivi Dražen Siriščević.

VIDEO Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je poskupljenje vode

Komentara 5

DU
Deleted user
08:46 01.03.2023.

Brine me jedino što će sad Sirac sa svojim svojim foteljama i veš mašinom koje je držao u hramu kulture….

OX
oxymoron
16:19 28.02.2023.

Bio je izvrstan ravnatelj. U Zagrebu je kao 1945.

DU
Deleted user
08:54 01.03.2023.

Štete nastale nelegalnim građevinskim radovima koje je on naredio treba naplatiti prodajom njegove privatne imovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije