LEGENDARNI ROCKER NA INTERLIBERU: PAVILJON 6, SRIJEDA U 18 SATI

Željko Bebek će predstaviti i potpisivati autobiografiju 'U inat svima', a nakon toga i zapjevati

Zagreb: Željko Bebek gostovao u studiju Večernjeg TV
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/13
08.11.2022.
u 14:50

Otkrivena i istina o famoznom Bregovićem papiru kojim je tražio potpise članova da je on vlasnik imena benda

Željko Bebek, legendarni frontmen Bijelog dugmeta, u srijedu u 18 sati na Interliberu u Paviljonu 6 potpisivat će svoju autobiografiju "U inat svima" koja je izašla u izdanju Večernjeg lista i u partnerstvu s Croatia Recordsom. Legendarni roker će prethodno, zajedno s ghost writerom Robertom Bubalom, urednikom knjige Žarkom Ivkovićem i direktorom Croatia Recordsa Želimirom Babogredcem, predstaviti knjigu koja je ovog ljeta postala hit na plažama i u glazbenim krugovima.

Autobiografija "U inat svima" obuhvaća 36 poglavlja iz Bebekova života, a strukturirana je tako da naizmjenično obuhvaća razdoblja iz njegova privatnog života i karijere. 

- U strukturiranju autobiografije nastojali smo da ne ponavljamo općepoznate anegdote iz razdoblja Bijelog dugmeta koje svi znaju, težište je stavljeno na odnose unutar benda, pogotovo na odnose dvojca Bregović - Bebek. Iz knjige je vidljivo koliko je taj odnos bio kompleksan, ali i da bez tog turbulentnog muvinga vjerojatno ne bi ni bilo čarolije zvane Bijelo dugme - kaže Robert Bubalo.

U knjizi ne nedostaje adrenalina, naročito su sočna poglavlja oko glasanja o sudbini Bebeka u Bijelom Dugmetu, zatim istina o famoznom Bregovićem papiru kojim je tražio potpise članova da je on vlasnik imena benda, a tu su i neke tragične epizode iz Bebekova burnog života. 

Predstavljanje je na štandu Croatia Recordsa, a prije Bebeka svoje će knjige predstaviti beogradski glazbeni kritičar i novelist Peca Popović.

Komentara 11

DU
Deleted user
17:51 08.11.2022.

kad je 1984e otisao,Dugme je umrlo. onaj coban sa Grbavice je jos pokusavao ovo,ono,ali nije to bilo to jer Zeljac je bio Dugme. on je bio 'the voice',showman,dirigent benda,markantna figura. ostali nakon njega su bili obicni pjevaci.

DU
Deleted user
16:40 08.11.2022.

teško da je on frontmen Bikelog dugmeta.....

Avatar joshan
joshan
18:06 08.11.2022.

naš najbolji roker!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije