PROMO

3 razloga zašto ovog ljeta morate posjetiti grad pod Marjanom!

Split
Foto: Promo
1/3
12.08.2024.
u 12:48

Nima Splita do Splita, dobro su nam poznati stihovi Tereze Kesovije i Tonija Kljakovića, koji najbolje opisuju atmosferu najvećeg grada na Jadranskom moru. Umjesto tranzitne luke do nekih od otoka, Split je postao iznimno popularna turistička destinacija, kako za strane, tako i za domaće goste. Uz šetnje povijesnim ulicama koje pričaju svoju divnu priču do uživanja u pogledu na Dioklecijanovu palaču i odličnu gastronomsku ponudu, ovo ljeto grad pod Marjanom nudi još 3 jako dobra razloga da u njemu ostanete i uživate – bili s prijateljima, obitelji ili boljom polovicom.

Foto: Promo

Kokteli kao omiljena ljetna pića dobila su potpuno novu dimenziju na već poznatom mjestu – na Zvončacu. U sklopu festivala Split Park, posjetitelje očekuje šarolika ponuda pića koje potpisuje barmen Hrvoje Rihtarić. Not Ordinary Skiny Bitch s neodoljivim aromama maline, Mule s nekoliko varijacija baza ili Antikovac kao inovativna varijanta s citrusnim notama? Za koju god kombinaciju se odlučili, društvo će se oduševiti i dobro provesti cijelu noć!

Na istoj lokaciji do 19. kolovoza bit će i jako plesno. Osim bogatog DJ programa, jedan od najposjećenijih partyija današnjice - salsa party, zabavit će sve generacije koji uživaju plešući temperamentni latinsko-američki ples. Prepustite se vrućim ritmovima, zaboravite na sve probleme i plešite uz zalazak sunca! Predah od brzih koraka i pokreta potražite na brojnim štandovima s bogatom ponudom hrane – od ukusnih voćnih i plata sa sirevima do burgera i meksičkih delicija.

Foto: Promo

Za sve one željne upoznavanja grada, njegove prošlosti, arhitekture i umjetnosti, stara gradska jezgra je dobar početak. Zlatna vrata, Peristil, katedrala Sv. Duje, krstionica Sv. Ivana, srebrna vrata i crkva Sv. Dominika, Narodni Trg te mnogi muzeji zaokupit će svakoga danima, u želji da vidi što više. Naravno, tu je i neizostavna Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita koji su popisu su svjetske baštine UNESCO-a od 1979. Da bi dio razgledavanja bio što zabavniji, u sklopu organizacije Split Park festivala, posjetiteljima je omogućeno korištenje besplatnog turističkog vlakića od Crkve i samostana sv. Frane do slavne baštine Bašte Zvončac. Za obitelji i one najmlađe, ovo će svakako biti najzabavniji dio dana kojeg mogu završiti uz sjajnu ponudu grickalica, sladoleda i pića na popularnom festivalu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije