ozbiljna stvar

3 stvari na koje trebate pripaziti prilikom zajedničkog života

ljube se
Foto: Thinsktock
21.06.2014.
u 13:00

Precizno se dogovorite o raspodjeli troškova, jer su novčani problemi najčešći razlog prekida.

1. Razgovarajte o osjetljivim temama

Ako zajednički život doživljavate kao znak ozbiljnosti veze, onda mu to i recite. Ne dozvolite da vas u tome spriječi strah ili sramota da ćete ostaviti dojam zahtjevne osobe.

Veze su ozbiljna stvar i o njima se mora razmišljati i razgovarati.

2. Vodite računa o financijama

Precizno se dogovorite o raspodjeli troškova, jer su novčani problemi najčešći razlog prekida. Zajednički fond za plaćanje računa može biti dobra ideja, ali nemojte na samom početku prilagati sav osobni prihod (a to nemojte tražiti ni od partnera). Kada je o zajedničkoj blagajni riječ, utvrdite i najveći iznos koji možete uzeti a da ne obavijestite drugu stranu.

3. Budite mudri!

U slučaju da zajedno kupite nekretninu, unaprijed se dogovorite o načinu podjele ili plaćanju računa u slučaju da prekinete.

Ako imate zajednički kredit, oboje ste odgovorni za cijeli iznos.

>>Jeste li spremni na zajednički život? Odgovorite na ovih 5 pitanja

>>Ovo su znakovi po kojima ćete prepoznati da je vaš partner – nesretan!

Komentara 1

X2
xychhr-200
14:09 21.06.2014.

Novac jeste česti razlog za svađe i razvode, ali još učestaliji razlog je seks - jer su mnoge žene zbog aljkavosti, nepažnje, neznanja i egoizma muškaraca godinama nezadovoljne i nesretne - dok jednog dana jednostavno ne pukne balon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije