Ako niste odmah posegnuli za "moćnim Googleom", vjerojatno vam nije na prvu zazvonilo da se radi o jelu. I to tako ukusnom i jednostavnom.
Riječ je o aromatičnim popečcima od krumpira na indijski način.
Foto: Thinkstock
Potrebno: 250 g krumpira, 100 g svježeg sira, dvije žlice sjeckanih zelenih slatkih feferona, 2 žlice nasjeckanih grožđica, 2 žlice sjemenki suncokreta, sol po želji, ulje kikirikija za prženje
Priprema: Skuhajte krumpire u kori. Kada su skuhani, očistite ih od kore i zgnječite. Dodajte sir, sol po želji te podijelite na 12 jednakih dijelova. U svaki, ili po želji, dodajte feferone, grožđice i sjemenke suncokreta i oblikujte u kuglice. Zgnječite ih među dlanovima da postanu plosnati i pržite u kikiriki ulju u zagrijanoj tavici dok ne porumene. Poslužite uz korijandar i ploške limuna.
>>Za osjećaj sreće jedite puretinu! Pripremite je s aromatičnim biljem