Po prvi put smo „zalutali“ u ekskluzivni „restoran na vrhu grada“ Bon appetit u Heinzelovoj 62. Restoran je na „visokom nivou“, ne samo zbog prekrasnog uređenja i velike staklene terase, već i po ponuđenom sadržaju, vrhunskoj kuhinji koja nudi birana i jela, od žganaca i variva do mesnih "ekshibicija". U restoranu se održavaju i gala skupovi, svadbe i slična događanja.
Tu se, primjerice, može i prezalogajiti nešto s dnevnog menija švedskog stola za pedesetak kuna, a sve je transparentno na dotjeranom i isto tako „apetitlih“ portalu.
Nostalgičari za nekadašnjim zagrebačkim restoranima, gostionicama i „pajzlima“, kuharima i šefovima s rogožarima na placu, te juhom od telećih nogica, kuhanom govedinom, pečenom koljenicom ili primjerice u ovo doba krvavicama s kiselim zeljem, mogu biti mirni. Rađaju se novi kuhari, poneki s istančanim senzibilitetom, koji znaju da se „iz ničega ne može napraviti pita“, odnosno da nikakav recept niti kuhar ne može dati pravi gastronomski doživljaj ako se ne biraju vrhunske namirnice.
Da ovo nije promidžba ili prikrivena reklama dokazujemo vam priloženom kartom za dnevni meni za ovaj tjedan.
09.12. – 13.12.2013.
Ponedjeljak
Juha od povrća
Kelj varivo
Kotlet u senfu
Pureći medaljoni u krem umaku
Tijesto s gljivama
Rižoto od batate s pršutom
Utorak
Bistra juha s rezancima
Poriluk varivo
Miješano meso sa žara
Lazanje s mesom
Palenta sa umakom od sira
Kroketi od riže
Srijeda
Zagorska krumpir juha
Bob varivo
Pečena vratina s kiselom repom
Pileći file sa žara
Špageti carbonara
Nabujak od griza s domaćim džemom
Četvrtak
Juha od mrkve
Varivo od 4 vrste leće
Pljeskavica sa kajmakom
Suhi buncek sa kiselim kupusom
Okruglice od kruha sa lovačkim umakom
Njoki sa 4 vrste sira
Petak
Riblja juha
Pašta fažol
Škarpina u pećnici sa povrćem
Pohani oslić s tartar umakom
Odrezak u kadulji sa zapečenim krumpirom
Pohana cvjetača s tartarom
>>U njujorškom restoranu Placida Dominga kuha se s - Vegetom!