Ako niste od onih koji će na prvu odabrati kukuruzni kruh nije naodmet podsjetiti na to da su istraživanja pokazala kako konzumacija kukuruznog brašna ima blagotvoran učinak na bolesti poput anemije, bronhitisa, depresije i dijabetesa te da je ono odličan izvor vitamina B6 i K, te magnezija, fosfora, kalija i riboflavina.
Brzi kukuruzni kruh
Sastojci:
120 g kukuruznog brašna
480 g glatkog pšeničnog brašna
1,5 vrećica praška za pecivo
2 žličice soli
2 žlice maslinova ulja (može i sucokretova ili biljnog)
400-500 ml mineralne vode
Sastojci za premaz:
žlica ulja i po želji žlica sezama ili drugih sjemenki po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kalup u kojem ćete peći kruh dobro nauljite. U posudi pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto. Oblikujte kruh po želji uz malo brašna. Premjestite tijesto u kalup, premažite s malo ulja, po želji pospite sjemenkama (lagano ih rukom utisnite u tijesto) i pecite u zagrijanoj pećnici 45-60 minuta (ovisno o jačini pećnice). Gotov kruh poprskajte s malo vode, pokrijte krpom i ohladite.