PROMO

Cheese & wine bar Barolin - prvi „čiz“ bar u Istri!

Cheese & wine bar Barolin
18.08.2022.
u 16:19

Barolin je, dakle, istarski pionir ovog koncepta, ali i lokal s naljepšim pogledom u Poreču

U ovoj smo kući 200 godina, nekako je bilo i logično da započnemo obiteljski biznis. Prvo je to bio mali dućan, a od 2019. cheese & wine bar u ovom obliku. Za 2023. godinu ćemo ga još malo ušminkati – pojašnjava Dario Barolin koji uz vrijednu asistenciju supruge Irene brine da gosti zadovoljni odu iz ovog malenog gurmanskog kutka.

A gosti su uglavnom oduševljeni. Sjajnim pršutom koji se, to znamo svi, sljubljuje s kvalitetnim sirevima, njih preko 50 vrsta! U Barolinu i kruh peku, a testirati se može i maslonova ulja. Nešto nedostaje?

- Vina su nam forte, naravno – smije se gospodin Barolin i pokazuje vitrinu visine Kineskog zida. Puno je to buteljki, a kako je Italija blizu, pitanje se nameće.

- Ne. Samo hrvatska vina imamo, uglavnom istarska, ali izbor je širok i vjerujem da svatko pronađe idealnu opciju za sebe.

Dario Barolin ističe i fokače, riblje „pjate“, a tu su, priznaje, ipak naslonjeni na talijansku gastronomiju. Sve to moguće je konzumirati na terasi koja se nalazi na jedva pet metara od mora, u uvali Peškera, na rubu staroga grada, jednom rječju – u najstrožem centru Poreča. Do druge se terase dolazi kroz bar, takozvani secret garden izbor je onih koji ne žele vrevu i velik broj šetača. Istrijani takve terase nazivaju – Korta.

Cheese & wine bar Barolin je ekstremno ugodno mjesto za čašu vina, degustaciju ili čak ozbiljnu večeru. Zavirili smo u cjenik i ugodno se iznenadili. Premda takva mjesta znaju biti „s one strane dobrog ukusa“, u Barolinu gledaju dugoročno. Žele uvijek nove, ali i stalne goste, žele turiste, ali se vesele domaćim potrošačima. Uostalom, bar je otvoren 10 mjeseci u godini, a Diana i Anita svojim osmjesima dočekuju svakog gosta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije