Jeste li znali da postoji pravilan način jedenja čokolade? I da postoje ljudi koji su stručni za to? Britanka Jennifer Earle je konditorski ekspert i osnivačica Chocolate Ecstasy Tours koja tvrdi da je otkrila najbolji način kako jesti čokoladu.
Mnogi, u požudi za slatkim, jedu red za redom, lome kockice, žvaču ih... Tako uopće ne dobivaju od čokolade puni okus kao ni užitak.
Earle savjetuje da 20 minuta prije degustacije čokolade ne jedete i ne pijete ništa te da izbjegavate nanošenje parfema i kreme za ruke - sve to može pokvariti okus.
Također, tvrdi kako je najvažniji pristup čokoladi. "Pristupite joj lagano i promišljeno. Prvo ju pomirišite, zatim lagano odlomite komadić i stavite u usta. Pomirisati ju trebate jer ima drukčiju aromu tada i onda kada ju zagrizete. Nemojte ju žvakati. Tajna je u tome da ju 'cuclate' - slina će ju polako topiti, a vi ćete maksimalno uživati u punoći okusa."
Nastavljamo s predstavljanjem kandidatkinja u projektu Diva godine ✨ Kristina Ivanuš ispričala nam je svoj priču ❤️
Osim toga, Jennifer tvrdi da cuclanjem možete osjetiti drukčiji okus na početku, sredini i na kraju.
Čokolada odlično pristaje uz neke druge namirnice, pogotovo slane. Poslužiti ju možete na pladnju sa sirevima ili u kombinaciji sa slanim kanapeima. "Osim sa sirom, čokolada se odlično slaže s bosiljkom, rajčicama i patlidžanom - naribajte manju količinu po ovim namirnicama."
Stručnjakinja je za kraj rekla jedno: "Ne plašite se eksperimentirati ovom slasticom", prenosi Daily Mail.
Prženi krumpirići i čokolada uništavaju vam san, evo kako:
A jel ju treba početi cuclati u parnoj ili neparnoj minuti? Odmotavati ju lijevom ili desnom rukom...? I prije toga ju držati na drugoj ili trećoj polici u kupaoni 27,5 minuta, ni sekundu dulje?