Čokolada je dobra za zaliječiti srce, i to ne samo simbolično. Istraživanje provedeno na više od 50.000 ljudi pokazalo je da su oni koji jedu čokoladu izloženi 22 posto manjem riziku od srčanog udara nego oni koji ne jedu čokoladu. Osim toga, oni koji su preživjeli srčani udar, a jeli su čokoladu, imali su 46 posto više šanse da prežive.
Razlog bi mogli biti flavonoidi, zdravi antioksidansi, kojima obiluje čokolada. No, točan razlog nije još uvijek utvrđen. Tijekom ovog istraživanja ustanovljeno je da je 44.489 ljudi koji su jeli čokoladu jednom tjedno bili izloženi 22 posto manjem riziku od srčanog udara.
Drugo je istraživanje utvrdilo da je 1169 ljudi koji su jeli 50 grama čokolade jednom tjedno bilo izloženo 46 posto manjem riziku od srčanog udara od onih koji nisu jeli čokoladu.
Ipak, previše čokolade deblja i nije nikako zdravo, ne zaboravite.
Čokolada štiti od srčanog udara
U istraživanju je utvrđeno da su osobe koje jedu čokoladu jednom tjedno izložene manjem riziku od srčanog udara nego oni koji ne jedu.
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.