Valentinovo

Dan zaljubljenih? Kakva gnjavaža! Evo zamjenskih rješenja

valentinovo
reuters
28.01.2011.
u 09:45

Za razliku od Božića, Valentinovo traje samo 24 sata i uvijek se taj dan možete zatvoriti u kuću kako biste izbjegli invaziju srdaca, cvijeća, poljubaca i ružičaste boje

Valentinovo? Što je to? Kad je to? Uf, kakva gnjavaža... gomila čokolade, srca, ružica... Kakav kič, a svi hodaju uokolo smješkajući se. Ovako razmišljaju oni kojima se od Valentinova diže kosa na glavi i koji dan zaljubljenih ne priznaju, ne žele čuti i smatraju ga komercijalnom prijevarom za lakovjerne.

Zapravo riječ je o sugestiji, a mrgudima je Valentinovo, kao mnogima i Božić, tek prigoda da se ljute i prigovaraju. No, za razliku od Božića, Valentinovo traje samo 24 sata i uvijek se taj dan mogu zatvoriti u kuću kako bi izbjegli invaziju srdaca, cvijeća, poljubaca i ružičaste boje. No, evo kako i najveći mrgudi i protivnici klišeiziranih blagdana mogu ipak pokazati znakove pažnje a da to nije nužno na Valentinovo.

1. Romantične note

Ljubav se izražava kovanicama i već otisnutim čestitkama, dosadnim srcima i cvjetovima. Fuj!

Zamjena: Mnogo je bolje napraviti karticu i stih smisliti sam.

2. Ponovo prežderavanje

Tek smo se počeli oporavljati od Božića kad - ponovno napad na liniju čokoladama i romantičnim večerama, a ni ne stanete u lanjsku crvenu haljinu.

Zamjena: Servirajte svojem dragom (dragoj) laganu večericu - svježe povrće - samo u rublju. Grickajte mrkvu i celer u krevetu.

3. Natjecanje u pojavljivanju

Nemoguće je rezervirati stol u restoranima koji su za Valentinovo prepuni, a meniji precijenjeni.

Zamjena: Preduhitrite sve pa rezervirajte večer prije. Sve će već biti uređeno, a gužvi ni traga.

4. Što si dobio(la)...?

Dan nakon Valentinova među djevojkama i ženama tradicionalno slijedi parada novih krpica, sitnica, nakita.

Zamjena: Osluhnite partnerove želje. Izađite zajedno i kupite darove jedno drugome.

5. Vrtoglave cijene ruža i čokolade

Dan zaljubljenih vrijeme je kada cvjećari, slastičari i ugostitelji zarade najviše u godini, a cijene cvijeća znatno su više.

Zamjena: Nacrtajte svojoj dragoj buketić cvijeća uz poruku da ste švorc te obećanje da ćete joj kupiti cvijet od prve plaće.

Komentara 1

OB
oblomir
10:30 28.01.2011.

Nešto novo bio bi i običan sake, doduše vjerojatno da bi za neke egzotično bilo i da se uopće sjete poklona za Valentinovo. Gospodin i destiler, Nakano Shuzo, sa srdačnim smješkom predstavlja svoje remek-djelo u proizvodnji sakea. http://www.gricni.com/sljiva-rozo-rizino-vino-za-valentinovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije