Kad tinejdžeri peku

Danova pizza s tri sira, četiri salame, lukom i inćunima

Pizza
Foto: Čitatelj Dan
10.01.2014.
u 17:00

Sama pizza pekla se trinaest minuta i to je to – kaže Dan koji se potrudio napraviti pizzu za svaki ukus

Donosimo Danov recept za domaću pizzu koju je – od tijesta do nadjeva – napravio posve sam.

Roditelji su samo trebali oprati ruke i sjesti za stol.

– Od pola kile brašna, koje sam prosijao, te 7 g kvasca, 2 žlice maslinova ulja, pola žlice smeđeg šećera i malo vode umijesio sam tijesto. Ostavio sam ga 45 minuta, a kada se udvostručilo, razvaljao sam ga i oblikovao na oko pola centimetra. Premazao sam umakom od rajčice, dodao tri vrste sira – dalmatinski škripavac, ementaler i gaudu – te komade šunke, buđole i neke kobasice.

Za kraj sam dodao i slane inćune, kapare, tanko narezan luk srebrenac, posuo origanom i bosiljkom, a nakon pečenja dodao pečene masline.

>>Najbolja pizza u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije