Neobičan, i proizveden u državi koja nema tradiciju u proizvodnji gina – Škotskoj, džin Hendrick’s ima prednost jer je u njegovoj proizvodnji dopušteno koristiti tradicijsko znanje u destiliranju koje upravo imaju Škoti. Tako je iskorištena apsolutna kvaliteta i slatkoća koju jamči voda s Penwhapple Reservoira, a upravo je Hendrick’s poznat po tome što pridaje veliku pozornost sirovinama. Stvorena je tako sjajna paleta mirodija koje se skupljaju sa sve četiri strane svijeta. Proizvodi se u malim količinama od 450 litara za svaku destilaciju (u razmjerima proizvodnje džina pod pojmom malo smatra se količina od 1000 litara) što podrazumijeva posvećivanje veće pažnje alambikima (kotlovima). U slučaju Hendrick’sa riječ je o talentiranom kreatoru džina Alanu Rimmeru, koji uživa gotovo status parfumera s obzirom na rezultate koje postiže kreiranjem džina. – Oni koji prvi put kušaju Hendrick’s iznenade se notama krastavca i peteljkama ruža, sjajnom svježinom i nevjerojatno ukusnim aromama – opisao je ovaj jedinstveni džin Omar Biloslavo, uvoznik i poznavatelj žestokih pića. Džin danas potpisuju nasljednici, sedam sinova i dvije kćeri u destileriji u Škotskoj.
Džin koji odiše začinima, aromama svježih krastavca i peteljki ruže
Godine 1870. proizvedene su prve količine ovog sjajnog džina, a Wall Street Journal proglasio je 2003. Hendrick’s najboljim džinom na svijetu
Komentara 1
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
note krastavaca i peteljke ruža??? koji bullshit! hahaha