Jaja su odličan, lagani doručak koji se može pripremiti na mnoštvo načina. Također, jaja se koriste i u raznim drugim jelima, kao što je pohano meso. No neizostavni su dio svakog recepta za kolače i slastice.
Ali kako provjeriti jesu li jaja još uvijek dobra za jelo?
Najlakši način provjere bez razbijanja ljuske jest s pomoću vode. Sirovo jaje stavite u hladnu vodu, piše mashed.com.
Ako potone na dno, još uvijek je dobro za korištenje, a ako pluta na površini, to znači da se pokvarilo. Do toga dolazi zato što ljuska jajeta kako stari, tako pušta sve više zraka u sebe.
Drugi je način da uzmete plitki tanjur i na njega razbijete jaje. Ako vam je bjelanjak tekuć i klizi po tanjuru, a žutanjak nije kompaktan, to znači da više nije dobro za korištenje.
Također, lako se vidi je li jaje dobro po njegovu mirisu. Ako jaje ima čudan i neugodan miris, nemojte ga konzumirati, to znači da je pokvareno.
Ovaj gospodin već 47 godina peče kestene na Cvjetnom:
t