Na Jarunskoj cesti pokraj studentskoga doma nalazi se restoran Oliva.
Ambijent i uređenje prostora vrlo su simpatični. Preporučujem ga svima koji imaju klince jer restoran ima svoje dječje igralište pa imate veliku šansu pojesti obrok na miru. A trebat će vam mir jer hrana je vrhunska i morate upiti svaki miris te uživati u svakom zalogaju!
Koliko god se neki vlasnici ribljih restorana u Zagrebu busali u prsa da je njihova “spiza” najbolja, Oliva to s pravom može reći. Prvo jelo koje nam je servirano odmah me osvojilo dekoracijom.
Filet brancina i pržene lignje s blitvom. I kako da ja sad vama objasnim kako sam prvi put u Zagrebu pojeo blitvu pripremljenu kako treba, da su lignje bile ukusne, a da je brancin bio toliko dobar da sam ga htio posvojiti.
Drugo jelo, jušni bakalar. Ljudi koji ondje rade ozbiljno shvaćaju bakalar i njegovu pripremu, tako da ga četiri dana namaču u vodi, a svaku večer mijenjaju vodu. To znači da za 35 kuna jedete nešto što je netko spremao četiri i pol dana. Mislim da je to uvreda za kuhara, stoga se požurite dok se ne predomisle.
>>Ako ste gladni i imate samo 30 minuta, ovdje ćete stići i pojesti i popiti kavu