Najstarija naša pivovara, Pivovara Daruvar u Novu godinu ulazi s tehnološkom inovacijom - otvorila je svoju web trgovinu u kojoj potrošačima nudi kupnju iz udobnosti i sigurnosti vlastitog doma. U samo nekoliko klikova odabrana piva iz craft i lager linije stižu na vrata, a dostava može biti osigurana već sljedećeg dana i to na području cijele Hrvatske.
Craftovi iz linije 5th element, kao i prepoznatljivi lageri poput Staročeškog ili DA specijala, dostupni su u web trgovini Pivovare Daruvar po pristupačnim cijenama. Uz pivo, mogu se naručiti i čaše prilagođene različitim stilovima piva koje mogu postati i odličan božićni poklon. Otvaranje web-shopa u predblagdansko vrijeme će mnogima, osobito onima koji nemaju inspiraciju za božićne poklone, olakšati izbor jer ni zbog toga neće morati provesti sate u trgovačkim centrima, već ih od savršenog poklona dijeli tek nekoliko klikova, ističu u Pivovari Daruvar.
I sad, vrlo vjerojatno svi ambiciozniji uživatelji piva već poznaju liniju 5th Element, no treba ovdje podsjetiti na dobre stoutove iz ove linije Pivovare Daruvar. Stout 4.2 je jako pivo koje aromama čokolade i kave odlično će pasati uz božićni objed, jer dobro ide uz pečenja kao i uz kalorične čokoladne kolače. Format je, podsjećamo, boca od pola litre, pa slobodno pozovite i društvo. Također, Stout 4.2 odličan je izbor za pivsku marinadu jer tamno pivo zbog velike količine slada daje moćan okus mesu.
I ovdje donosimo jedan bonus sadržaj, a to je recept za marinadu od tamnog piva food blogerice Marine Obradović.
Sastojci: 1,5 dcl Stout 4.2 piva by 5th Element ½ dcl ulja po želji 2 žlice meda 4 režnja sitno sjeckanog češnjaka ili 1 žlica češnjaka u prahu ½ žličice papra 1 žličica crvene paprike ½ dcl soya sosa Sok od pola limuna Ribana korica ½ limuna Meso po želji (svinjska rebrica, piletina…)
Postupak: Pomiješajte sve sastojke, dodajte meso te ostavite da se marinira minimalno 24 sata prije pečenja. Za vrijeme pečenja meso lagano premazujte preostalom marinadom. Ova marinada može poslužiti i za pečenje mesa u pećnici, u kojem slučaju marinirano meso prekrijte folijom, lagano pecite na 150°C i svakih pola sata zalijevajte marinadom u kojoj se meso peče. U ovom slučaju prije mariniranja napravite nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.
Treba podsjetiti i na pivo Imperial IPA, odnosno imperial india pale ale, pivo je snažnog okusa i višeg udjela alkohola (7,5%). Ovo je pivo i dalje jedan od best buyjeva ovog popularnog stila, dobro je zahmeljeno, ali i balansirano bez prevelikog prisustva alkohola u aromi okusu, blago je gazirano, okrepljujuće odlično paše s mesom ali i s ribom, ali i tvrdim punomasnim sirevima.