Anita, žena koja svakodnevno dijeli trikove i savjete za kuhanje na TikTok profilu @tastyentertaining, u jednoj od objava otkrila je da se jedna namirnica ne bi trebala ispirati pod vodom prije kuhanja - gljive.
Često ih ljudi operu prije rezanja i kuhanja kako bi uklonili ostatke zemlje, ali to je zapravo pogrešno. One su kao spužva, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov okus i stvara se puno tekućine u jelu koje pripremate.
Umjesto toga, savjetuje Anita, trebalo bi ih oguliti. Izvadite im peteljku, okrenite ih na drugu stranu i gulite od sredine koja je sada šuplja prema van. Ostatke nemojte bacati - možete ih ubaciti u temeljac koji vam treba za neko jelo.
Dok su neki, već upoznati s ovim trikom, začuđeno pisali da kako netko ne guli gljive, bilo je mnoštvo onih koji su šokirani jer nisu uopće znali da se gljive mogu oguliti, prenosi Mirror.
@tastyentertaining Don’t wash your mushrooms😀#kitchenhack #mushrooms #learnontiktok
♬ Super Mario Bros. - Sideviewer
Kako najjednostavnije oguliti češnjak? Ovaj trik zaludio je Twitter
Gljive oguliti je pogrešno, jer samim time skidate veliku količinu ukusa. Pravilno je gljive NE prati, nego ih sa malom keficom ili sa krpom pažljivo obrisati.