Kaiserschmarrn poznat još i kao carski drobljenac desert je koji se brzo priprema, a dobra stvar je i što se ne mora pretjerano pažnje usmjeriti na urednost, ukrašavanje, precizno okretanje u tavi...
Ova "izmrvljena palačinka" glavna je asocijacija na Austriju, skijanje, advent i niske temperature, a s obzirom na to da su nam sve te stvari sve bliže, zašto ne biste počastili sebe, ukućane ili prijatelje porcijom.
Sastojci za 2 porcije:
3 jaja
2 žlice kristal šećera
150 ml mlijeka
180 g Glatkog brašna
Prstohvat soli
2 žlice (40-50 g) maslaca
Malo šećera u prahu, za posipanje
Namaz po izboru
Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!
Priprema:
Uzmite dvije zdjele i u jednu odvojite žumanjke, u drugu bjelanjke. U žumanjak dodajte šećer i umutite dok ne postane pjenasto. Dodajte mlijeko, zatim brašno i miješajte pjenjačom da smjesa bude glatka i bez grudica.
U bjelanjke dodati prstohvat soli i umutiti snijeg. Snijeg lagano dodavati u prethodno napravljenu smjesu i sjediniti kuhačom - ne miješati kružnim, grubim, pokretima.
U jednoj tavi zagrijte malo maslaca i ulijte svu smjesu. Pustite da se s jedne strane zapeče 3-4 minute, a zatim uz pomoć dvije vilice podijelite na četiri dijela i okrenite ih na drugu stranu. Kada se i s te strane zapeče, istrgajte na male komadiće i ostavite da se sve skupa do kraja ispeče kako neki dijelovi ne bi ostali sirovi.
Posipajte šećerom u prahu i poslužite uz namaz po želji.
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?
Šmargljin je nešto fenomenalno