Nešto kao palačinke...

Vrijeme je za Kaiserschmarrn: Pravi zimski desert gotov je za pola sata, a obožavaju ga svi

Pixabay
03.11.2021.
u 16:30

Priprema ne može biti jednostavnija.

Kaiserschmarrn poznat još i kao carski drobljenac desert je koji se brzo priprema, a dobra stvar je i što se ne mora pretjerano pažnje usmjeriti na urednost, ukrašavanje, precizno okretanje u tavi...

Ova "izmrvljena palačinka" glavna je asocijacija na Austriju, skijanje, advent i niske temperature, a s obzirom na to da su nam sve te stvari sve bliže, zašto ne biste počastili sebe, ukućane ili prijatelje porcijom.

Sastojci za 2 porcije:
3 jaja
2 žlice kristal šećera
150 ml mlijeka
180 g Glatkog brašna
Prstohvat soli
2 žlice (40-50 g) maslaca
Malo šećera u prahu, za posipanje
Namaz po izboru

Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!

Priprema:
Uzmite dvije zdjele i u jednu odvojite žumanjke, u drugu bjelanjke. U žumanjak dodajte šećer i umutite dok ne postane pjenasto. Dodajte mlijeko, zatim brašno i miješajte pjenjačom da smjesa bude glatka i bez grudica.

U bjelanjke dodati prstohvat soli i umutiti snijeg. Snijeg lagano dodavati u prethodno napravljenu smjesu i sjediniti kuhačom - ne miješati kružnim, grubim, pokretima.

U jednoj tavi zagrijte malo maslaca i ulijte svu smjesu. Pustite da se s jedne strane zapeče 3-4 minute, a zatim uz pomoć dvije vilice podijelite na četiri dijela i okrenite ih na drugu stranu. Kada se i s te strane zapeče, istrgajte na male komadiće i ostavite da se sve skupa do kraja ispeče kako neki dijelovi ne bi ostali sirovi. 

Posipajte šećerom u prahu i poslužite uz namaz po želji.

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

1/6

Komentara 15

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
20:24 03.11.2021.

Šmargljin je nešto fenomenalno

Avatar samočitam
samočitam
22:10 03.11.2021.

Cijenim što ste napisali koje brašno se koristi. Tako bi trebalo u svakom receptu pisati.

Avatar B.Geserit
B.Geserit
18:41 03.11.2021.

Ma isto moram reći da je "carski šmar" vrlo neugodan naziv...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije