Kao i uvijek, najslasnije ideje pronalazimo kod Tatjane Miletić na blogu MyTastyPot. Ovo jelo gotovo je za samo 15 minuta, a nestat će u nekoliko sekundi!
Proljetne bruskete
Sastojci:
1 baguette
češnjak
maslinovo ulje
sol
papar
Nadjev:
250 g krem-sira
pola vezice medvjeđeg luka
vezica peršina
sol
papar
dimljena paprika (ili kajenska paprika)
mozzarela
3 žlice maslinova ulja
Priprema:
Na glavici češnjaka odsijecite vrh, posolite je, popaprite, prelijte maslinovim uljem, zamotajte je u foliju i dvadesetak minujta pecite u pećnici. Za to vrijeme, sitno nasjeckajte medvjeđi luk i peršin, pomiješajte s krem-sirom, solju, paprom i dimljenom paprikom. Dodajte češnjak tako što ćete ga samo istisnuti iz opne, izgnječiti i pomiješati s ostatkom nadjeva. Baguette prepolovite na dvije jednake polovice, zatim obje polovice prerežite uzdužno i namažite pripremljenim nadjevom. Pospite obilato mozzarelom i pecite desetak minuta u pećnici na 220 stupnjeva s uključenim ventilatorom.