Istočna je Hrvatska prepoznata kao kraj u kojem gosti, osim u prirodnim ljepotama i bogatoj kulturi, ponajviše mogu uživati u prepoznatljivoj gastronomiji. Uvijek i svugdje jela su vrhunski spremljena od najkvalitetnijih i svježih namirnica lokalnih proizvođača, svejedno nude li se za domaće goste ili strance, po izvornoj ili moderniziranoj recepturi, servirana u seoskom, urbanom ili prirodnom ambijentu.
Rijetki su osjećaji koji se mogu usporediti s uživanjem u slavonsko-baranjskim delicijama u autentičnom ambijentu ovdašnjih seoskih domaćinstava. Pa što se to kuha u Slavoniji i Baranji? Malo se koja naša regija može pohvaliti tolikim šarenilom receptura, pa se tako uživa u tradicijskim jelima poput daleko poznatog čobanca, perkelta i raznih vrsta paprikaša, nezamislivih bez crvene mljevene baranjske paprike. U obilju izvornih jelovnika nešto za sebe mogu pronaći i oni koji nisu veliki ljubitelji mesa, tako su svoje mjesto u raznolikoj gastro ponudi zasluženo osvojila i jela od ribe poput fiš paprikaša, ali i težačka hrana, poput graha u ćupu. Ono što je zajedničko nabrojanim delicijama su lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, tarana…teško možemo nabrojati koliko naziva i tehnika tradicionalne šokačke tjestenine postoji u bogatoj baranjskoj trpezi! Ni na desertima od tijesta se ne štede kalorije – langošice, poderane gaće, šufnudle, salenjaci, gomboci, rezanci s makom, gužvara s orasima, štrudle, i neodoljive – taške…i sve to začinjeno širokom dušom domaćina, koja svakom gostu jamči nezaboravan užitak.
Autentičnu kuhinju bogatu spojem stilova i namirnica koji dominiraju istokom Hrvatske teško možete pronaći igdje na svijetu, stoga ne odgađajte nezaboravnu hedonističku pustolovinu – HeadOnEast i već danas krenite u planiranje putovanja u Slavoniju i Baranju!