korisno

Hrana vam je zagorjela? Ne morate ju odmah baciti, isprobajte ovih sedam savjeta!

Shutterstock
14.11.2022.
u 11:30

Zagorjela hrana može se spasiti, te okus i dalje može biti vrlo dobar

Svima nam se ponekad prilikom kuhanja ili pečenja dogodi da hrana zagori, a onda nam ostane i miris spaljene hrane koji se zavukao u svaki kutak doma. Srećom, ne morate odmah baciti hranu koja je zagorjela, uz pomoć ovih sedam savjeta bit će i dalje odlična, piše Times of India

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

Promijenite posudu za kuhanje
U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je promijeniti lonac i izbjeći struganje i miješanje zagorene hrane. 

Izrežite zagoreni dio
U slučaju da tijekom kuhanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno izrežite taj dio. Na taj način možete i izbjeći kvarenje cijelog jela. 

Koristite krumpir
Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorene hrane, krumpir može spasiti stvar jer on upija mirise i okuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti i izrezati krumpire i zatim ih dodati u lonac, te lagano onda pirjajte jelo neko vrijeme. Nakon toga samo izvadite i bacite krumpir.

Dodajte kiseli sastojak
Ako je hrana malo zagorjela, dodajte kisele sastojke i uravnotežite okus. Možete birati između soka od limuna, octa, bijelog vina, te crnog vina i rajčice, ovisno o jelu. 

Koristite kremaste proizvode 
U slučaju da je hrana malo zagorjela, možete dodati mliječne proizvode poput vrhnja, maslaca, mlijeka ili skute. 

Dodajte umake
Kada vam jelo s roštilja zagori, dodajte umake kako biste uravnotežili okus. Slatkoća umaka poput brusnice prikriva miris zagorenog i čini hranu ugodnijom za konzumiranje.

Koristite cimet
Ovisno o vrsti jela poput currya, ljutih ili slatkih mliječnih jela, možete koristiti i mljeveni cimet kako biste popravili zagorena jela.

Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali!  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije