Upravo one namirnice koje izbjegavate mogle bi vam pomoći u kontroliranju osjećaja gladi i spriječiti prejedanje.
Pa koji je onda ključni faktor mršavljenja? Vodite računa o kvaliteti hrane (nutritivnoj vrijednosti) i veličini porcija.
CRNA ČOKOLADA
Brzo utaži neizdrživu potrebu za slatkim, a sprečava i prejedanje! Mnogo je bolje povremeno pojesti malu količinu omiljene poslastice nego je se odreći u potpunosti (što izaziva neumjereno konzumiranje).
Crna čokolada zdravija je i brže zadovoljava želju za slatkim od mliječne čokolade. Ipak, vodite računa o količini - jedna do dvije kockice najkvalitetnije crne čokolade s visokim postotkom kakaoa sasvim su dovoljne.
KRUMPIR
Izgrađuje rezistentni škrob - biljna vlakna koja sagorijevaju masti! Pečeni krumpirići sigurno vam neće pomoći da smršavite, ali kada se prokuha, ili ispeče u ljusci, škrob iz krumpira upija vodu i bubri.
Nakon hlađenja, škrob se djelomično kristalizira u oblik koji je neprobavljiv - rezistentni škrob. Za razliku od ostalih tipova biljnih vlakana, otporni škrob fermentira u debelom crijevu i formira masne kiseline, koje mogu blokirati sposobnost organizma da sagorijeva ugljikohidrate pa tada sagorijevate masnoće.
Zdrava porcija krumpira - koliko stane u šaku.
>>Bez obzira koju dijetu odabrali, ovo su 4 pravila za gubitak viška kilograma
>>Cilj vam je skinuti kile za 10 dana? Evo kako ga ostvariti!