PROMO

Isplati li se letjeti u New York?

New York
Foto: Promo
1/3
19.08.2022.
u 11:42

Nakon dugog razdoblja koje smo morali provesti kod kuće, često čak i unutar svoja četiri zida, mnogi su odlučili nadoknaditi propušteno i putovati više, češće, a i dalje. Pritom su mnogi među nama osvježili svoje liste prioriteta i počeli se pitati trebaju li uopće posjetiti neke od destinacija koje su oduvijek must see za sve nas. New York je često na vrhu te liste.

Hrvatska je iz dana u dan sve povezanija s ostatkom svijeta, tako da više i nije preveliki problem posjetiti bilo koji dio svijeta bez pretjeranih komplikacija. Ako ne vjerujete, samo kliknite na www.esky.hr/avio-karte/ci/zag/0/0/zagreb i uvjerite se sami. Brojne svjetske destinacije su dostupne i iz Zagreba te ćete bez problema moći isplanirati putovanje do svoje destinacije iz snova, čak i ako je to New York.

Odgovor je i više nego očit

Ako ste se pitali da li se isplati letjeti u New York, odgovor je da. New York je grad koji se uistinu ističe među brojnim svjetskim destinacijama te bi ga svatko trebao posjetiti barem jednom u životu. Za to postoji pregršt razloga, a neke od njih ćete pronaći u nastavku. Svjetska metropola s bogatom poviješću i nevjerojatnom ponudom, bilo da se radi o muzejima, galerijama, trgovinama, povijesnim znamenitostima, restoranima, trgovinama ili barovima, rijetko će koga ostaviti ravnodušnim. Čak i ako vam se ne dopadne, svakako će vas se dojmiti nevjerojatna količina ljudi i poseban ritam kojim odiše grad koji nikada ne spava.

Foto: Arena Hospitality Group

Posjetite Kip slobode

Ovaj savjet sigurno nije iznenađenje, ali isplati se ponoviti ga jer nema sumnje da se radi o znamenitosti koja je gotovo obavezna kada ste u posjeti New Yorku. Kip slobode nije samo simbol New Yorka nego i Amerike. A otok Ellis predstavlja poseban dio američke povijesti koji je duboko utkan u cijeli narod. Gotovo polovica Amerikanaca svoje podrijetlo može povezati baš s tim otokom. Tko zna, možda čak i netko koga vi znate. Zato svakako nemojte propustiti jedinstvenu priliku da osjetite dašak istinske američke povijesti.

Iako postoji mnogo mogućnosti za promatranje Kipa slobode iz luke, svakako vam preporučujemo da si uzmete dovoljno vremena i posjetite Liberty Island kako biste ga vidjeli izbliza. Kad ste tamo, možete posjetiti i Muzej Kipa slobode i popeti se na njegovo postolje te uživati u nevjerojatnom pogledu koji će se otvoriti pred vama. Nakon toga uskočite na trajekt te uživajte u vožnji do otoka Ellis kako biste tamo mogli istražiti imigracijski muzej i saznati više o ovim vratima u Ameriku. Oba otoka nude jedinstveno iskustvo koje biste trebali iskusiti barem jednom. Uvijek možete posjetiti Kip slobode i otok Ellis s vodičem kako biste svoj posjet učinili mnogo bogatijim i saznali više o povijesnom kontekstu i lokalnim uvidima u spomenute znamenitosti. Bez obzira na koji ih se način odlučite posjetiti, oba spomenuta otoka sigurno zaslužuju svoje mjesto na vrhu vaše New York liste.

Osjetite čaroliju Broadwaya

Ova kazališna četvrt je dom više od 40 brodvejskih kazališta zbog čega New York nudi neka od najboljih kazališnih iskustava na svijetu. Bilo da se radi o novom mjuziklu, najnovijem hitu ili bezvremenskom klasiku, gledanje predstave na Broadwayu će vam pokazati sasvim novu vrstu kazališne čarolije. Pokušajte se povezati s nekim od vodiča kako biste saznali više savjeta za istraživanje cijelog područja, ali i čuli brojne priče i tajne koje Broadway čine drugačijim od bilo koje druge kazališne četvrti na svijetu.

Foto: Arena Hospitality Group

Prošetajte po Brooklynskom mostu

Šetnja Brooklynskim mostom je je jednostavna i zabavna pustolovina, ali i savršen izgovor da posjetite Brooklyn. Pogledi s Brooklynskog mosta su jedinstveni i naprosto veličanstveni, a sam most je posebno arhitektonsko postignuće koje jednostavno morate doživjeti uživo. Ako želite doživjeti najbolji pogled, krenite iz Brooklyna i hodajte prema Manhattanu. Osvojit će vas pogled ispred vas, a svoju ćete pustolovinu započeti s nešto manje gužve. Tako ćete imati više mogućnosti da se opustite i uživate u krajoliku. Ako ćete New York posjetiti tijekom lijepog vremena, razmislite o šetnji dok sunce zalazi kako biste vidjeli obrise Manhattana i svjetlucanje beskonačnih nebodera.

No sve znamenitosti metropole kao što je New York je teško sažeti u jedan tekst, zato posjetite eSky.hr i što prije rezervirajte svoju kartu do New Yorka!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije