U slast!

Isprobajte ovaj jednostavan recept i napravite riblje pljeskavice

riblje pljeskavice
Foto: Thinkstock
28.05.2014.
u 14:02

Riblje pljeskavice napravite od bijele ribe i poslužite uz povrće

Sastojci za 4 osobe: 5 filea bijele ribe, 225 g zelene mahune, 550 g pirea od krumpira, 1 jaje, 2 žlice maslinovog ulja

Trajanje pripreme: 40 minuta.

Priprema: Pirjajte filee u 6 dl vode, oko 10 minuta, dok se ne počnu odvajati na komadiće. Ocijedite ih, razdvojite na veće komade i uklonite kožicu i kosti. U međuvremenu, prokuhajte zelene mahune (u proključaloj vodi) oko 5 minuta.

Ocijedite je i pomiješajte s pireom od krumpira. Potom dodajte ribu i umućeno jaje u tu smjesu. Začinite po želji i oblikujte 8 pljeskavica. Posipajte ih brašnom, zagrijte maslinovo ulje u tavi (neka bude vruće) i pecite ih 4 minute s obje strane. Poslužite uz blitvu ili špinat.

>>Je li hrana iz zamrzivača lošije kvalitete od svježeg voća i povrća?

>>Šleska krumpir-salata sljubila je krastavce, jabuke, grašak, krumpir, luk...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije