Sastojci za 4 osobe: 5 filea bijele ribe, 225 g zelene mahune, 550 g pirea od krumpira, 1 jaje, 2 žlice maslinovog ulja
Trajanje pripreme: 40 minuta.
Priprema: Pirjajte filee u 6 dl vode, oko 10 minuta, dok se ne počnu odvajati na komadiće. Ocijedite ih, razdvojite na veće komade i uklonite kožicu i kosti. U međuvremenu, prokuhajte zelene mahune (u proključaloj vodi) oko 5 minuta.
Ocijedite je i pomiješajte s pireom od krumpira. Potom dodajte ribu i umućeno jaje u tu smjesu. Začinite po želji i oblikujte 8 pljeskavica. Posipajte ih brašnom, zagrijte maslinovo ulje u tavi (neka bude vruće) i pecite ih 4 minute s obje strane. Poslužite uz blitvu ili špinat.
>>Je li hrana iz zamrzivača lošije kvalitete od svježeg voća i povrća?
>>Šleska krumpir-salata sljubila je krastavce, jabuke, grašak, krumpir, luk...